Beszélgetésnek indult, kifosztás lett belőle

Kifosztással gyanúsít a rendőrség egy férfit, mert Gyulán, a Béke sugárúton elvette egy ittas kerékpáros pénzét és mobiltelefonját, tájékoztatta portálunkat Tűri Zsanett c. r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2019. október 25-én 23 óra 50 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Gyulán, a Béke sugárúton egy férfitől elvették a pénzét és a mobiltelefonját. A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei a helyszínen meghallgatták a sértettet, aki elmondta, hogy az este folyamán italozott, majd a kerékpárját tolva elindult hazafelé. Nem sokkal később egy erős testalkatú férfi csatlakozott hozzá, akivel beszélgetni kezdtek, majd amikor ő megállt és letámasztotta a biciklijét, a férfi, ittasságát kihasználva elvette a pénztárcáját és a mobiltelefonját.

A rendőrök a bejelentés után azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, és elemezték a közelben lévő térfigyelő kamerák felvételeit. Ezek alapján alig négy órán belül eljutottak egy 45 éves mezőberényi férfihez, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével. A rendőrök megtalálták nála az ellopott pénz egy részét, és a helyszín közelében egy szemeteskukából a mobiltelefon is előkerült, így az okozott kár egy része megtérült.

A Gyulai Rendőrkapitányság a mezőberényi férfit őrizetbe vette, és kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított ellene.