Közösségi oldalak

Hírek

Bencsik János: Tisztázzuk Matolcsy György mentális állapotát!

Matolcsy György, az MNB elnöke egy hónapon belül három olyan cikket is írt, amelyek alapján félő, hogy súlyos mentális problémákkal küzd. Úgy döntöttem, segítséget viszek neki, mert ez nem csak az ő problémája, hanem mindannyiunké.

A jegybankelnök többek között a következő gondolatmenetet osztotta meg a nyilvánossággal:

„Legyen hát célunk egy olyan új európai oroszlán csapat felnevelése, amelyben minket KIDSzingChi.hu névvel illetnek, ami egy új nyelv, az Engkrit (English+szanszkrit) szótárában „A magyar kölyök oroszlán ereje” címszó alatt található.”

A novekedes.hu portálon számos hasonló szürreális vízió olvasható a jegybankelnöktől, amelyek laikus szemlélő számára is súlyos aggályokat vetnek fel Matolcsy György mentális állapotával kapcsolatban. Nem ezek az első figyelmeztető jelek, hogy Matolcsy György és a valóság viszonyával valami nincs rendben. Korábban értekezett már a magyar és japán újszülöttek fenekén egyaránt megtalálható piros pontról és az ősmagyarok kiemelkedő agysebészeti tudásáról is. Sajátos harcban áll bizonyos számokkal is. A Szabadság tér 8-9. alatt található állandó MNB-székház épületéről leszereltette a 8-as számtáblát, néhány évvel ezelőtt pedig a pedig az épület előtti számozott parkolóhelyek közül törölték a 8-as, illetve a 13-as számút.

Hogy e mögött mi állhat, legfeljebb sejthetjük, hiszen érdemi magyarázattal azóta sem szolgált az intézmény: bizonyos ezoterikus tanok szerint ezek a számok balszerencsét hoznak.

Az, hogy ki mennyire marad meg a racionális, észszerű gondolkodás talaján, magánügy. Mindaddig, ameddig nem tölt be olyan kiemelkedő jelentőségű közfunkciót, amely az egész ország sorsára hatással lehet. A magyar monetáris politikát meghatározó, a gazdasági életre döntő befolyást gyakorló jegybank elnökének mentális állapota közügy, sőt, nemzetbiztonsági kérdés. Ennek tisztázására az Országgyűlésben mindent meg fogok tenni. Addig is, az első lépéseket megteheti maga Matolcsy György is. Ebből a célból pénteken a Nemzeti Bank Szabadság téri székházába vittem neki egy igen hasznos könyvet, melynek címe:

„Tudd meg, ki normális, és ki nem”.

Ezt a világszerte elismert pszichológus által írt kötetet áttanulmányozva Matolcsy elnök úr tisztázhatja magában, hogy segítségre szorul-e. Mindannyiunk közös érdeke, hogy ha így van, akkor minél hamarabb megkapja azt a szakszerű ellátást, amely lehetővé teszi felelősségteljes feladatának teljesítését. Az MNB székházában tett látogatásomról készült videó Facebook-oldalamon megtekinthető.

OS