Közösségi oldalak

Hírek

Békés megye a példa, hogyan zajlik a lakosságcsere

Amikor Orbán Viktor a tavalyi tusványosi beszédében arról beszélt, elutasítja a népességcserét, és nem szeretné, ha Magyarország kevert fajúvá vállna, már elkezdtem aggódni, ugyanis jellemzően, amit Orbán mond, két héten belül annak az ellenkezőjét valósítja meg.

Félelmeim azóta jól láthatóan beigazolódtak, hiszen az elmúlt egy évben olyan mértékben árasztottak el minket a harmadikvilágbeliek, amire kevesen gondoltunk volna.

A folyamatok országszerte aggasztóak, ám a kormány szándékait mégis Békés megye példája szemlélteti a legjobban. Ez az országrész a Kádár-rendszerben a csonkahon éléskamrájának számított, virágzó mezőgazdasággal és a rá épülő feldolgozóiparával. Húsz évvel a rendszerváltásnak nevezett színjáték után Békés megye életszínvonal, lehetőségek és fizetések tekintetében a harmadik legrosszabb megye volt az országban. 13 év Fidesz kétharmad alatt eljutottunk odáig, hogy a 3. helyről az első helyre küzdöttük fel magunkat, mindezt úgy, hogy az itt élők jelentős többsége minden alkalommal fideszes képviselőt választott meg.

Ezen képviselők és pártjuk áldásos tevékenységének köszönhetően 2023-ra eljutottunk odáig, hogy Békés megyében vár a legkevesebb lehetőség a fiatalokra, diplomásként szinte lehetetlen elhelyezkedni, a fizetések pedig még az országos átlagtól is messze elmaradnak. A helyi vállalkozásokat inkább megfojtják, semmint támogatják, nem látják szívesen, csak az idegen multit, de azt minden mennyiségben.

Mindezekből kifolyólag aligha meglepő, hogy az elvándorlás a Viharsarokban a legnagyobb, ezáltal pedig az átlagosnál is gyorsabban néptelenedik el a térség. A kormány erre válaszolhatna több beruházással, a helyi vállalkozások és termelők támogatásával is, esetleg béremelésekkel, ám eszük ágában sincs ilyen lépéseket tenni.

Ők inkább széttárják a kezüket, majd cinikus vigyorral az arcukon közlik, hogy

„tessék kérem, itt égető munkaerőhiány van, mert a magyarok nem akarnak dolgozni, nincs más választásunk, mint munkaerőt importálnunk a harmadikvilágból”.

Pedig csak annyi kellene, hogy ne elüldözzék a magyarokat, hanem tisztességesen megfizessék és megbecsüljék a dolgozókat. Ez azonban nem illik bele a Fidesz retorikájába, mely úgy hajtja végre a tervet, ahogyan azt Kalergi, majd később Klaus Schwab megálmodta.

Ma pedig ott tartunk, hogy a magyarok számára sok helyen már nem is hirdetnek felvételt, hanem leszerződnek inkább valamelyik Fidesz-közeli munkaerőkölcsönző céggel, hogy hozzanak be egy (esetleg több) műszaknyi indiait vagy filippínót. Sőt, olyan gyárakról is tudok, ahol kifejezetten azért rúgták ki a magyarokat, mert kell a hely az importmunkásoknak. Teszik mindezt a kormány áldásával. Közben szállodákat, kollégiumokat bérelnek a jövevények részére, akiknek tényleg semmi gondjuk-bajuk, ingyen kapnak mindent, amiért a magyarnak fizetnie kell, sőt, ha 25 év alatti, még az SZJA-mentesség is jár neki!

Ebből is világosan látszik, hogy Fidesz átverte szavazóit. Nem megvédik a magyar dolgozót, hanem lecserélik. A kormány a multik oldalára állt, és a világot irányító szűk pénzügyi elit parancsait végrehajtva kormányoz. Egyedül a Mi Hazánk Mozgalom áll a magyar nemzet oldalán, egyedül mi gondolkodunk önállátásban és nemzetgazdaságban, egyedül mi nem függünk külföldi érdekcsoportokól. Ezért nincs más út a nemzet megmaradása szempontjából, mint a Mi Hazánk útja.

Forrás: Magyar Jelen/Gyebnár Dávid