Az ítélőtábla helybenhagyta a szülei megölésében közreműködő nő letartóztatásának fenntartásáról hozott határozatot

Korábban a Szegedi Törvényszék, mint elsőfokú bíróság fenntartotta annak a hódmezővásárhelyi nőnek a letartóztatását, akit az ügyészség a szülei sérelmére elkövetett minősített emberölés bűntettével valamint kifosztás bűntettével vádol.

A vád szerint a krónikus alkoholfogyasztó vádlott gondozta az állandó ápolásra szoruló időskorú szüleit, azonban az ezzel járó terheket nehezen viselte. Miután a börtönből szabaduló korábbi élettársa hozzájuk költözött, a nő a közös italozások során gyakran panaszkodott neki a szüleire, amelynek eredményeként közösen elhatározták, hogy megölik őket. 2018. május 24-én a családi házukban a vádlott párja előbb a nő édesapját, majd a mozgásképtelen édesanyját brutális módon megölte, ezt követően a terhelt az édesanyja táskájából magához vett 80 ezer forintot, majd a konyhában lévő gázpalackot megnyitva megpróbálták felrobbantani a házat. Miután ez nem sikerült, az elkövetők a melléképületben folytatták az italozást, majd szórakozni indultak a városba.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a letartóztatás fenntartását indokoltnak találta, ezért az elsőfokú végzés helybenhagyását indítványozta a vádlott fellebbezése alapján eljáró Szegedi Ítélőtábla felé.

A Szegedi Ítélőtábla, mint másodfokú bíróság egyetértett az elsőfokú bíróság és a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indokaival, miszerint egyrészt a magas büntetési tétellel fenyegetettség miatt a terhelttel szemben fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye, másrészt mivel a vádirat szerint a bűncselekményt korábbi felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, tartani lehet attól is, hogy szabadlábra kerülése esetén a vádlott újabb bűncselekményt követne el, tájékoztatta portálunkat Dr. Lőrinczy György sajtószóvivő.