Augusztus végéig senki nem mehet tömegrendezvényre védettségi igazolvány nélkül

A kormány Facebook-oldalán péntek délután jelent meg az a bejegyzés, amely szerint augusztus végéig koronavírus elleni védettségi igazolvány nélkül nem lehet részt venni tömegrendezvényen.

Erről egyébként Orbán Viktor is beszélt a Kossuth Rádiónak adott péntek reggeli interjújában, de ő még augusztus elejét említette határidőként.

Úgy számoljanak a fiatalok és mások is, hogy zenés, tömeges rendezvények védettségi igazolvány nélkül nem lesznek látogathatóak augusztus elejéig

– fogalmazott a miniszterelnök. A határidőről, illetve augusztusról egyébként Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is kapott egy kérdést, amire úgy válaszolt, azért ez a hónap a határidő, mert addig tudnak előre látni. Ha a fertőzésszám nullára csökken, akkor előbb is tudnak ilyen döntést hozni, de augusztus elejéig biztosan indokolt bizonyos helyeken a védettek és a nem védettek megkülönböztetése.

Ha járványügyi szempontok nem szólnak a szabályozás mellett, akkor megszüntetik

– mondta a politikus.


Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!