Aranyat lopott, büntetőeljárás indult ellene

Képünk illusztráció!

Egy zálogházból vitt el egy pecsétgyűrűt egy férfi Békéscsabán. Az ékszert utána egy másik zálogházban leadta, hogy pénzhez jusson. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Békéscsabán, egy zálogházból 2020. február 25-én egy férfi ellopott egy arany pecsétgyűrűt. Három társával ment be a zálogházba és azt mondták, hogy több ékszert szeretnének vásárolni. A nők gyűrűket, fülbevalókat, a férfiak gyűrűket próbálgattak, majd egy női gyűrűt kifizettek és távoztak. Az eladók a nap végén, záráskor vették észre, hogy hiányzik egy pecsétgyűrű, amit az egyik férfi felpróbált. Megnézték az üzlet biztonsági kamerájának felvételét és azon látható volt, hogy a próba után a férfi nem tette vissza a pultra a gyűrűt.

A férfi kihallgatásán elismerte, hogy ellopta a több mint százezer forintot érő ékszert, majd Gyulára vitte, ahol egy másik zálogházban leadta, hogy pénzhez jusson. A Békéscsabai Rendőrkapitányság az 55 éves eleki férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított. A rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2020. november 24-én továbbította a Békéscsabai Járási Ügyészségre.