Közösségi oldalak

Hírek

Aljas módon terrorizálta élettársát egy 32 éves büntetett előéletű szarvasi férfi

Hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette, önbíráskodás bűntettének kísérlete, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség egy 32 éves büntetett előéletű szarvasi férfival szemben, aki élettársát terrorizálta.

 

A férfi és a sértett nő 2014. évtől kezdődően élnek élettársi kapcsolatban, kapcsolatukból három gyermekük született. A férfi és a nő 2022. augusztus 04-én, a délutáni órákban családi okokból kifolyólag szarvasi közös lakóhelyükön összevesztek. Ezt követően beültek a sértett autójába, majd azzal Szarvasról Csabacsűdre, az ottani lakóházukhoz mentek. Miután megérkeztek Csabacsűdre, a gépjárművet vezető terhelt nem állt meg a lakóházuknál, hanem tovább hajtott az Orosházi út felé, majd ott Nagyszénás irányába kanyarodott egy mellékútra.

Haladásuk közben felszólította a mellette ülő élettársát, hogy a személygépkocsit, valamint a csabacsűdi házat írassa a nevére, ezáltal a gépjármű-, illetve az ingatlan-nyilvántartásban ő szerepeljen tulajdonosként. A nő megtagadta a kérés teljesítését, ezért vitatkozni kezdtek, melynek során a férfi ököllel legalább 10 alkalommal megütötte a sértett fejét és felsőtestét. Ezt követően lekanyarodott egy földútra, majd kiszállt a gépkocsiból, és a megfélemlített sértettet a hajánál fogva kirángatta a jobb első ülésről.

A férfi ekkor ismételten azt követelte a földre esett sértettől, intézkedjen annak érdekében, hogy a gépjármű és az ingatlan tulajdonjoga a nyilvántartásokban az ő nevére kerüljön, különben addig fogja ütni, amíg meg nem hal. Követelésének nyomatékosítása végett legalább 10 alkalommal ismét megütötte és megrúgta a sértett testét és a fejét. Mivel a sértett továbbra sem egyezett bele élettársa követelésének teljesítésébe, ekkor a férfi felhúzta a földről és a gépjármű hátsó ülésére lökte, ahová ezt követően ő is beszállt, cigarettára gyújtott, és szexuális cselekmény elvégzésére szólította fel párját. Mivel a sértett erre többszöri felszólítást követően sem volt hajlandó, ezért a férfi az égő cigarettát elnyomta az élettársa lábszárán.

Az elszenvedett bántalmazások és fenyegető kijelentések miatt megfélemlített, síró sértett a kért szexuális tevékenységbe kezdett, a terhelt pedig a mobiltelefon készülékével felvételt készített a szeméremsértő cselekményéről, majd azt mondta élettársának, ha nem csinálja, akkor még jobban megveri, és a róla készített videófelvételt elküldi a családtagjainak. Ezt követően visszaindultak szarvasi lakóhelyükre, közben a terhelt megfenyegette a még folyamatosan síró élettársát, hogy elküldi az általa elkészített felvételt a családtagjaiknak abban az esetben, ha a sértett elmondja valakinek a történteket.

A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit halmazati büntetésül – beismerése esetén is – végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Tekintettel arra, hogy a férfi a bűncselekményeket a Makói Járásbíróság 2022. május 25-én jogerőre emelkedett ítéletével vele szemben közokirat-hamisítás bűntette és más bűncselekmény miatt kiszabott 1 év 8 hónap időtartamú, 3 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el, a járási ügyészség indítványt tett ezen korábbi, felfüggesztett büntetés végrehajtására is – tájékoztatta portálunkat Dr. B. Nagy Barbara főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.