A vén posztkommunista Kövér László Hadházy-t és Tordait ekézte!

Interjúban fejtette ki nézeteit az aktuális helyzetről a posztkommunista volt KISZ-es Kövér László, ahol alkalma nyílt összevetni Soros Györgyöt és Greta Thunberget is.

A nyilasokhoz hasonlította a magyar ellenzéket a volt KISZ-es Kövér László, a Magyar Hírlapnak adott interjúban.

„Most érett be a társadalom egy jelentős részében az ellenzék által kilenc éve folytatott háborús hisztériakeltés gyümölcse. Ugyanakkor ez nem újdonság. A nyilasokat és a kommunistákat 1944–45-ben is a gyűlölet, az irigység, a frusztráció és a gondolattalanság kötötte össze. Ezért nem okozott a kisnyilasoknak problémát belépni Rákosiék pártjába. Az egyébként jelentős részben zsidó származású kommunista vezetőknek pedig, akiknek a hitsorsosait a nyilasok belelőtték a Dunába, miközben akkor is bőszen fasisztázták a kiépítendő diktatúrájuk legfőbb ellenfeleinek tekintett polgári politikusokat – köztük például a napokban Teremtőjéhez megtért volt kisgazdapárti képviselőtársunkat, Horváth Jánost is –, azonközben nem jelentett gondot befogadni a náci gyilkosokat”

– fejtette ki a házelnök.


Azt mindenesetre pozitív fejleményként értékelte Kövér az interjúban, hogy a képviselői jogosultságokat szűkítő, bírálói által szájkosártörvénynek nevezett jogszabály elfogadása óta „az ellenzék kicsit tartózkodóbb lett a balhézásban”. A lap (alá)kérdezőjének felvetésére, miszerint ez Hadházy Ákosról ez nem mondható el, a fideszes politikus úgy reagál: „Hadházy Ákos zoológiai besorolása szerint Hadházy Ákos”.

A Magyar Hírlap munkatársa ezek után azzal a felvetéssel élt, miszerint Tordai Bence és társai hatására

„jelentősen romlott a közélet színvonala”,

de jó hír: Kövér ezt is tudta überelni. Így:

„ők a demokrácia salakja”.

A fél Fideszt kitaníttató Soros Györgyöt sem hagyta ki

Az interjú nem ragadt le belterjes témáknál, szóba került Soros György is, aki Kövér szerint egy „előretolt ék”, akinél

„nem lehetünk tekintettel a korára, csak a nemzeti érdekeinkre, amikor visszaütünk”. De mielőtt azt hinnénk, Soros az abszolút mélypont, Kövér értékelte Greta Thunberget is, így: „akárcsak Soros, ő is szimbólum, azzal a jelentős különbséggel, hogy a milliárdos legalább tudja, mit csinál”.

Jó hír, hogy legalább a svéd aktivista kezdeményezésére tüntető fiatalokat nem ítélte el, hiszen szerinte „valós probléma” alakult ki „a természeti erőforrásainkkal való rablógazdálkodás” miatt. Klímaváltozásról azért nem beszélt, sőt, a klímavészhelyzettel való riogatást tragikomikusnak nevezte a politikus, aki nemrég még az „agymosó médiára” fogta, hogy az embereket jobban aggasztja a klímaváltozás, mint a bevándorlók.

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!