Közösségi oldalak

Hírek

A szabad vakcinaválasztásért indít petíciót a DK

A Demokratikus Koalíció (DK) petíciót indít a szabad vakcinaválasztásért – jelentette be a párt országgyűlési frakciójának helyettes vezetője vasárnap online sajtótájékoztatón.

Arató Gergely közölte: azt követelik, hogy mindenki maga dönthesse el, milyen vakcinában bízik, mit adat be magának és ezért senkit ne érjen hátrány. Ez azt követően vált szükségessé, hogy a Fidesz az Országgyűlésben elutasította a DK erre vonatkozó törvényjavaslatát – tette hozzá az ellenzéki politikus.

Hangsúlyozta, hogy

a DK oltáspárti közösség, ám felelősen is gondolkodnak. Ezért nagyon veszélyesnek tartják a vakcinákkal kapcsolatos ellentmondásos kormányzati kommunikációt, ami csökkenti az oltási hajlandóságot. Ez utóbbi folyamat viszont veszélyezteti a normális élet újraindulását

– fűzte hozzá.

Az embereknek muszáj tisztán látniuk – folytatta -, amit nem segít, hogy a kormány tagjai össze-vissza beszélnek és egymásnak ellentmondó információkat közölnek. „Mi európai magyarok követeljük”, a kormány tegye lehetővé, hogy az emberek eldönthessék, milyen készítményben bíznak meg – mondta.

„A 133 bátor ember pedig nyugodtan adassa be magának az Európai Gyógyszerügynökség által nem engedélyezett, ellenőrizetlen kínai vakcinát, ha annyira bíznak benne”

– fogalmazott a kormánypárti parlamenti képviselőkre célozva az ellenzéki politikus.