A MÖM elnöke: Mutassák meg a „diktátorok”!

Úgy gondolom, hogy Magyarországon a leginkább nélkülözhetetlen társadalmi réteg a bérből fizetésből élők a kis és középvállalkozók és a mezőgazdaságban dolgozók tábora.

Akik vállukon cipelik a társadalmat és a kétkezi munkájukkal tartják életben a rendszert. A jelek és tények pedig most arra utalnak, hogy a koronavírus-járvány miatti vészhelyzetben ők kerülhetnek, illetve már tömegesen kerültek átmenetileg nehéz, vagy kilátástalan helyzetbe.


Az államnak, illetve jelen helyzetben a veszélyhelyzet időszakában korlátlan jogkörrel felruházott kormánynak pedig erkölcsi kötelessége ebben a helyzetben azok mellé állnia, akik önhibájukon kívül kerültek bajba és eddig rezzenéstelen arcal, fáradhatatlanul napról-napra tartották életben a rendszert.

Az anyagi forrás most adott erre a célra, a korlátlan jogosultság megvan hozzá, már csak a konkrét rendeleti intézkedéseket kell meghozni.

– A munkavállalók esetében rendszeres havi juttatás folyósítása, mindazok számára akik önhibájukon kívül vesztették el állásukat.

– A vállalkozók esetében az adó és tb járulék fizetési kötelezettség felfüggesztése mellett a vészhelyzetet követően, újraindulási támogatás lehetősége és indokolt esetben számukra is rendszeres havi juttatás biztosítása.

– Az őstermelők esetében pedig a magyarországi piac védelme a gazdák helyzetbe hozása a külföldi behozatallal, a nagykereskedelmi hiénákkal és a multikkal szemben.

Most erre az intézkedésre vár a nép!

Mutassanak példát az egész világnak a„diktátoraink”, hogyan kell veszélyhelyzet idején cselekedni, a magyar emberek védelme érdekében!

László Attila Tibor

Close