Közösségi oldalak

Hírek

A Mi Hazánk véget vetne a követeléskezelők és végrehajtók “közös üzletének”

A behajtás alatt álló vagy már végrehajtási szakba került tartozások elektronikus adatbázisának létrehozását javasolja a Mi Hazánk Mozgalom annak érdekében, hogy így vessenek véget a követeléskezelők és végrehajtók “közös üzletének”

Fiszter Zsuzsanna, a párt végrehajtási és hitelügyi szakpolitikusa arról beszélt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján: az érintett cégek nemegyszer öt-tíz évig “pihentetik” ezeket az ügyeket, így a – gyakran évi 20-30 százalékot is elérő kamat miatt – akár megfizethetetlen mértékűre is duzzadhat a tartozás.

Ráadásul, tette hozzá, ha értesül is a tartozásról az adós, és fizetne, semmi nem kötelezi a követeléskezelőt, hogy megállapodást kössön az ügyben, az engedményezések miatt pedig nemegyszer azt sem lehet kideríteni, hogy melyik társaságnál és milyen összegű követelés áll fenn valakivel szemben.

A jogos tartozásokat meg kell fizetni, de a behajtás ne profitorientált legyen, és ne sunyi módon akarják elérni, hogy az elévült vagy direkt felduzzasztott tartozásokat kelljen megfizetni – hangsúlyozta a Mi Hazánk politikusa, jelezve, a közeljövőben a parlament elé terjesztik az ügyben javaslatukat.

MTI

YouTube csatorna

Médiapartnerek
Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!