A megélhetési hazug képviselők is nagyot bukhatnak a Jobbik megszűnésével!

A megélhetési hazug képviselők is nagyot bukhatnak…

A vonatkozó jogszabályok szerint az adott elszámolási időszakban vezetőtisztséget betöltő pártvezetők, így az egykori alelnökök is személyes vagyontárgyaikkal felelnek a pártokat érintő bírságokkal, köztartozásokkal kapcsolatban. Ez azt jelenti a Jobbik esetében, hogy a kormánypártok szekerét toló, a lakájmédiában nap mint nap futtatott, mi hazánkos parlamenti képviselők közül, azok, akik az adott időszakban alelnöki tisztséget töltöttek be, mint például Apáti István, Volner János és Fülöp Erik teljes vagyonukkal felelnek a kiszabott bírság megfizetéséért.

Mint, ahogyan arról korábban beszámoltunk, Gyöngyösi Márton, a Jobbik alelnöke azt nyilatkozta, hogy a mostani történések miatt akár a Jobbik megszüntetésének gondolata is felmerülhet, mivel a párt nem fogja tudni kifizetni a Fidesz „fiókszervezete”, az Állami Számvevőszék által rá kirótt bírságot. Mivel Magyarország legerősebb ellenzéki pártjának elvileg 15 napon belül ki kellene fizetnie az általuk egyébként vitatott, közel milliárdos büntetést, ezért Sneider Tamás, a Jobbik elnöke összehívta a párt rendkívüli kongresszusát.

Jelen pillanatban ott tartunk, hogy a legnagyobb ellenzéki párt részéről felvetődik a kérdés, tudjuk-e tovább folytatni a politikai tevékenységünket, mint Jobbik.

– mondta Sneider Tamás.

Azonban úgy tűnik, hogy – a fentebb kifejtett okok miatt – ma már kormánypárti érdekeknek megfelelően politizáló Mi Hazánk nevű pártformáció országgyűlési képviselői sem dőlhetnek hátra.

Apáti István 2018- évi vagyonnyilatkozata szerint több ingatlant, például erdőt, legelőt, szántót, illetve gyümölcsöst is bukhat a Jobbik megszűnésével.

Volner János – a vagyonbevallása szerint – jóval szerényebb vagyontárgyat, egy tavaly vásárolt Ford Mondeót vesztene el, ha a Jobbik beadja a kulcsot.

Fülöp Erik, tiszavasvári egykori polgármestere egy 98 négyzetméteres lakóházat és a hozzátartozó 828 négyzetméteres udvart, valamint egy Volkswagen Bora típusú személygépkocsit veszíthet egykori pártja bukásával, ha hihetünk a vagyonnyilatkozatának.