A közpénz az jó, de a közszereplés már nem kell neki! – Fenyegetőzik Mészáros Lőrinc!

Ügyvédje segítségével vetetné le Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó a Magyar Hangról azt a hangfelvételt, amelyen indulatosan próbálja lerázni a hvg.hu újságíróját – erről az érintett lap számolt be. Mint kiderült, több más sajtóorgánum, is ilyen megkeresést kapott a nagyvállalkozó ügyvédjétől.


A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opustól megveszi az állami MVM a hat milliárdos vesztességgel terhelt Mátrai Erőművet. Portálunk is beszámolt arról csütörtökön, hogy a hvg.hu újságírója ezzel kapcsolatban próbálta kérdezni a kormányközeli milliárdost a Fehova vadászati kiállításon. Nem sok sikerrel. Mészáros indulatosan hárította az újságíró érdeklődését a témában, és arra hivatkozott, hogy ő nem közszereplő, csak egy „polgár”.

Zaklatásnak vette az újságírói kérdéseket a fideszes oligarcha

A beszélgetésről készült hangfelvételt a hvg.hu jelentette meg, de a sajtó nagy része is átvette. A Magyar Hang csütörtökön írta meg, hogy a nagyvállalkozó ügyvédje megkereste a lapot, mert szerinte a hangfelvétel készítéséhez és felhasználásához is Mészáros engedélyére lett volna szükség.

A Magyar Hangnak azt írta, Mészáros a Fehován magánemberként vett részt, a hangfelvételhez nem adta hozzájárulását, ezzel pedig a lap megsértette a nagyvállalkozó személyiségi jogait. Az ügyvéd kérte a hangfelvétel törlését, és felszólította arra is a Magyar Hang szerkesztőségét, hogy ne használják a továbbiakban. Emellett bírósági eljárást és sérelemdíj-igényt is kilátásba helyezett arra az esetre, ha a lap nem enged a felszólításnak.

“Kiderült, hogy ezt a levelet szinte minden sajtóorgánum megkapta, melyek szintén feldolgozták a hvg.hu cikkét, és hivatkoztak a hangfelvételre.”


A HVG jogásza a hvg.hu oldalon megjelent írásában arra hívta fel a figyelmet, hogy a közszereplő szó egy gyűjtőfogalom: magába foglalja mindenekelőtt a közhatalmat gyakorlókat, illetve ezeken túl azokat a közéleti szereplőket, akik tevékenységükkel, megnyilvánulásaikkal befolyásolják a közvéleményt, közügyekben vesznek részt. Hozzátette: ezt mutatta az elmúlt 30 év bírósági gyakorlata is. A jogász kitért rá, hogy Mészáros olyan cégeket irányít akár közvetlenül, akár közvetve, amelyek egymás után húzzák be a közbeszerzési pályázatokat. A HVG jogásza emlékeztetett rá, korábban Mészáros Lőrinc maga mondta: abban, hogy eljutott idáig, bizonyára szerepet játszik Orbán Viktor személye is.

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!