A Jobbik elnöke szerint, a tisztújítást nem az ellenséges sajtóban kell kezdeményezni

“Kedves János, Pista és Erik! Nincs más dolgotok, mint hogy emlékeztesselek benneteket: Esküt tettetek, most teljesítsétek!” Facebook-bejegyzésben reagált Sneider Tamás, a Jobbik elnöke Volner János tegnapi, szintén a közösségi médiában megjelent nyilatkozatára. A pártelnök szerint Volner János jelenleg pont úgy játssza a “skizofrén tudatlant”, ahogy az elmúlt hónapokban tette, amikor szembesítették megkérdőjelezhető lépéseivel. “Ki kell mondanunk a tényt: nem mond igazat” – fogalmazott Sneider, majd hozzátette: Volner az utóbbi időben “a Jobbik rombolását igyekezett egyre hatékonyabb módon elérni”.

A pártelnök emlékezetezett arra, hogy Volner János nem tartotta fontosnak, hogy véleményét a párt illetve a vezetőség elé tárja, hiába biztosítottak erre több lehetőséget is a számára,

ő sem a legutóbbi kongresszuson, sem az országos választmányi üléseken nem vett részt.

Annak ellenére sem, hogy előbbin külön felszólalási lehetőséget kért és kapott, írja Sneider, aki hozzátette, hogy az elnökség “egyik tagja sem vonakodott soha a nyílt megmérettetéstől”, de a fentiek tükrében nehéz azt elhinni, hogy Volner “egy alapszabály biztosította keretek közötti tisztújítást szeretett volna elérni”.

“Az alapszabályunk ugyanis sehol nem említi, hogy azonnal az ellenséges sajtón keresztül kell ennek a grémiumnak az összehívását meghirdetni, mint ahogy gondoskodtak arról pénteken, hogy így történjen”

– jegyezte meg a pártelnök.

A pénteki frakcióülés kapcsán Sneider Tamás kifejtette, hogy azon a legjellemzőbb kérdés a résztvevők részéről a következő volt:

“János! Miért hazudsz ilyen gátlástalanul a képviselőtársaid szemébe!? Ki kérte és mit adott neked ezért cserébe…!?”

Végül Volner Jánost, Apáti Istvánt és Fülöp Eriket is emlékeztette arra, hogy esküt tettek, melynek értelmében vissza kell adniuk a parlamenti mandátumukat.

Alfahir

A teljes bejegyzés itt olvasható: