A fideszből kirakták, de lemondani már nem mert a szexbotrányba keveredett Borkai

Borkai Zsolt keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a Fideszből kilépve, de a Fidesz-KDNP helyi frakciójával közösen folytatja munkáját. Mivel a győriek bizalmat szavaztak neki a vasárnapi választásokon, így polgármesteri posztjáról nem mond le.

Győr polgármestere elmondta, hogy bejelentését megelőzően hétfőn egyeztetett a Fidesz vezetőségével, amiről már a tegnapi nap folyamán lapunk is beszámolt.

Borkai Zsolt a polgármesteri tisztségét illetően a választási eredményekre hivatkozva kijelentette, hogy

“nem tehetem meg, hogy egy ilyen felhatalmazás mellett, egy ilyen legitimáció mellett bármikor is visszalépjek és úgy gondoljam, hogy a győriek bizalmát ne vegyem figyelembe.”

A polgármestertől a rövid sajtótájékoztatót követően nem kérdezhettek a sajtó munkatársai.

Ez tehát azt jelenti, hogy a Fidesz nem adta fel Győrt. A párt renoméját mentve ugyan a nyilvánosság felé megtagadta a nem éppen keresztényi cselekedetéről elhíresült, korrupciós ügyekkel is vádolt Borkait, aki a kirakatban ugyan mostantól független, de valójában minden maradt a régiben.

A Jobbik az üggyel kapcsolatban kiadott közleményében szintén rámutatott, hogy a színjáték ellenére Győr továbbra is narancsos irányítás alatt működik, és Borkai Zsolt csak papíron vált meg párttagságától: