A fának csapódást választotta a szakadék helyett a mátrai buszsofőr

Fotó: police.hu

Letért az úttestről és fának csapódott egy utasokkal teli különjáratú autóbusz Gyöngyös térségében, Mátraháza és Kékestető között szombat kora délután – közölte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-vel. Tizenkét utas megsérült.


Nagy Csaba elmondta, hogy a különjáratú autóbuszon a sofőrrel együtt negyvenen utaztak.

Az autóbusz vezetőjének az RTL Klub híradójának adott nyilatkozata szerint nem volt sok választása, a fék ugyanis nem működött, így a buszt megállítani nem tudta. Választhatott, hogy a szakadékba zuhannak, vagy a fának kormányozza a járművet. Utóbbi mellett döntött, mert úgy vélte, ha nem ezt teszi, még nagyobb lett volna a baj.

“Három-négy kanyaron túl voltunk, amikor ebben az éles kanyarban azt vettem észre, hogy sem az üzemi fék, sem a retarder nem működött. Szakadék volt előttünk, illetőleg egy nagyon éles kanyar, ahol biztosan felborítottam volna a buszt, és nagyobb baj lett volna. Ezt is nagyon sajnálom”

– mondta elcsukló hangon a buszvezető.

A baleset következtében a busz szélvédője betört, a lökhárítója leszakadt, az egyik kereke pedig kitört. A mentők két helikoptert és hat mentőautót küldtek a helyszínre, egy embert a tűzoltók emeltek ki a roncsból.

Alfahír nyomán