Hírek

A bíróság próbára bocsátja az ecsegfalvánál gereblyéző rabsicot

Orvhalászat vétsége miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség és vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság bocsássa próbára azt a cselekményét beismerő, büntetlen előéletű 40 éves karcagi férfit, aki tiltott halfogási móddal horgászott.


A férfi 2019. december 15-én a délelőtti órákban Ecsegfalva külterületén, a Kakat főcsatornánál tiltott módon, ún. „gereblyéző” módszerrel horgászott. A horgászat megkezdése előtt a férfi horgászbotjának damiljára egy nagyobb horgot és ólmot kötött, majd a vízbe dobott szereléket gyors, erőteljes mozdulatokkal húzta ki, ami a kifogni kívánt halak külső akasztással történő megfogását szolgálta. A vonatkozó törvény értelmében a gereblyézés olyan halfogásra irányuló tevékenység, módszer, amely a halnak nem a táplálkozási viselkedésére alapozottan, és a szájnyílásán kívüli más testrészébe akasztott horoggal történő zsákmányul ejtésére irányul, és mint ilyen tiltott halfogási eszköznek és módnak minősül – tájékoztatta portálunkat Dr. B. Nagy Barbara főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.

Most Popular

To Top

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!