A belga ügyészség szerint drog volt Szájer József hátizsákjában

Szájer József Fotó: AP

A brüsszeli ügyészség közleményt juttatott el az Euronewshoz. Ebben az áll, J. S. hátizsákjában drogot találtak. A férfi egyébként véres kézzel menekült az orgia helyszínéről, miután lemászott az ereszcsatornán. Egy járókelő szólt róla a rendőröknek.

A Brüsszeli Ügyészség közleménye szerint 20 ember ellen indult eljárást a brüsszeli orgia helyszínéül szolgáló lakásban. Nem sokkal később egy járókelő szólt a rendőröknek arról, hogy egy férfi elmenekült a helyszínről. A rendőrök elfogták a J. S. monogrammal azonosított, 1961-es születésű férfit, akinél nem voltak papírok. (Szájer József is 1961-ben született) Valószínűleg a menekülés közben sérült meg. A hátizsákjában kábítószert találtak. Mivel nem voltak iratai, hazakísérték, ahol igazolta magát a diplomata útlevelével.

Eljárás indult ellene kábítószerrel való visszaélés, a járványügyi szabályok megszegése miatt. A büntetőintézkedések akkor folytatódnak majd, ha a képviselő mentelmi jogát felfüggeszti az Európai Parlament – áll a Brüsszeli Ügyészség Közleményében.

A belga lapok által szexpartinak nevezett buli részleteiről itt olvashat.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye szerint Szájer József helyes döntést hozott, amikor lemondott európai parlamenti képviselői tisztségéről.

“Az egyedüli helyes döntést hozta meg. Döntését tudomásul vesszük, mint ahogy tudomásul vesszük azt is, hogy bocsánatot kért családjától, a politikai közösségétől és a választóktól.”

Euronews