4 millió beoltottnál kinyitná az éttermeket, a kocsmákat és a szállodákat a kormány

A Magyar Hírlap információi szerint az Orbán-kormány nagy bejelentésre készül, amennyiben megvan a 4 millió beoltott magyar állampolgár: várható a szállodák, fürdők, a mozik, színházak és más kulturális rendezvények újraindulása, melyeket majd 18 éves kor felett hatályos védettségi igazolvány birtokában lehet látogatni.

18 éves kor alatt nem lesz szükséges a kártya sehol, így a családok nem nagykorú gyermekeikkel közös programokon is részt vehetnek, amennyiben a szülők érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkeznek – írta a kormánypárti lap.

További enyhítés lehet, hogy a teraszok után már a belső terek is nyithatnak, melyekben ismét érvénybe lép a korábbi szabály, a személyzetnek kötelező lesz a maszk, a vendégeknek pedig a fogyasztás idején kívül szükséges hordaniuk azt.

A Magyar Hírlaphoz eljutott hírek szerint az éttermek, vendéglátóipari egységek látogatásához a kormány nem teszi kötelezővé a védettségi igazolvány meglétét, azok szabadon felkereshetővé válnak a megfelelő óvintézkedések betartása mellett.

A legfrissebb adatok szerint 3 317 052 fő kapott hazánkban valamilyen vakcinát a koronavírus ellen. Az elmúlt 24 órában 199-en hunytak el a koronavírussal összefüggésben, így az elhunytak száma 25 580 főre emelkedett. Jelen pillanatban is 8602 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 980-an vannak lélegeztetőgépen.