Ez a Fideszes együttműködés? – Nem tapsolták meg az egészségügyiseket!

Ellenzéki politikusok tapsolnak az egészségügyi dolgozók munkájának elismeréséül az Országgyűlés 2020. március 23-i ülésén.

Nem álltak fel a kormánypártiak, amikor egy jobbikos kérte, hogy állva tapsolják meg az egészségügyiseket a parlamentben.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke reagált a parlament hétfői ülésén Orbán Viktor napirend előtti felszólalására, melyben a miniszterelnök újra felolvasta a kormány ma már egyszer ismertetett koronavírus-ügyi intézkedéseit. A jobbikos többek között arról beszélt, hogy a jelenlegi helyzetben a legfontosabb képesség, amit meg kellene őriznünk, az az együttműködés képessége. A felhatalmazási törvény alapján viszont úgy tűnik, hogy a kormány nem akar együttműködni – mondta – , ellenkezőleg: gyűlöletkampányt folytat, amikor azzal hecceli a közvéleményt, hogy

„az ellenzék a vírusnak szurkol”.

Jakab ezt visszautasította, és hosszan sorolta, hogy mely szakmai javaslatokat utasította vissza eddig a kabinet „politikai támadásnak” minősítve azokat.

Az ellenzéki politikus felszólalásában munkahelyvédelmi alap létrehozását sürgette a növekvő elbocsátások miatt, emlékeztetve, hogy több európai ország már lépett az ügyben.

„A világ elrohan mellettünk. (…) Az elmúlt években, amikor a haveroknak milliárdszám osztották a közpénzt, akkor nem spóroltak. Hát most se spóroljanak!”

– mondta Jakab.

Close