MSZP: Fel kell készülnünk a koronavírus hatásaira Békés megyében is

Miklós Attila és Fülöp Csaba

A mai soron kívüli közgyűlés napirend előtt foglalkozott az Európában és Magyarországon kialakult egészségügyi helyzettel, leginkább annak békéscsabai hatásaival. Fontos elmondanunk, hogy városunkban még nincs koronavírus fertőzött, de a meghozott intézkedések végrehajtására, hatásaira fel kell készülnünk

– írja közleményében a Békés megyei Mszp.

Továbbá kiemelték:

Javasoltuk, hogy mérjük fel, rendelkezzük friss adatokkal azokról a csabai egyedülálló, idősekről, akik segítséggel tudják élni mindennapjaikat, hogy esetleges további szigorító intézkedések esetén az önkormányzat segítséget tudjon nyújtani.

Azt is vizsgálnunk kell, hogy a helyi vállalkozásokat hogyan érinti a kialakult helyzet. Hiszen ők adnak munkát a csabaiaknak és a gazdasági hatások miatt esetleges nehéz helyzetbe sodródásuk sok békéscsabait érinthet.
A rendezvények, sportesemények lemondása, a nézők elmaradása anyagilag is negatívan fogja érinteni Békéscsabát. Javasoltuk, hogy minden védekezéssel (a fertőtlenítőktől kezdve a bevétel kieséseken bezáróan) kapcsolatos kiadást tartsunk nyilván. Mivel ez nem elsősorban helyi probléma forduljunk a kormányhoz kompenzációért.
A kialakult helyzetben fontos az együttműködés, a felelősségteljes gondolkodás és cselekvés. A magunk részéről a hozott intézkedéseket be fogjuk tartani és ezt várjuk a városvezetéstől is.

Close