Z. Kárpát Dániel: 300 ezres nettó átlagfizetés?

Ha valamelyik kormánypárti képviselő ezt a családom egyik ágának hazájában, Szabolcs-Szatmár-Beregben próbálná előadni egy elképzelt, koronavírus utáni, tömött lakossági fórumon, vélhetően csak keresetlen szavak közepette jutna el a luxusautójáig…

– írja közösségi oldalán a politikus.

A továbbiakban kifejtette:

Fecseg a felszín, hallgat a mély: míg a KSH szerint 438 ezer forint (!) a bruttó átlagfizetés, és ezt a fideszesek saját, állítólagos sikerükként kommunikálják, a statisztikából egyszerűen hiányzik több mint másfél millió ember.

Nézzük, kiket hagynak ki a kereseti statisztikából

  • Kimaradnak a részmunkaidőbe kényszerítettek.
  • Kimarad a katások és az egyéni vállalkozók nagy része, az önfoglalkoztatók, és persze azok is, akiket frissen bocsátottak el.

Egy közelmúltbéli közérdekű adatigénylésből kiderül, hogy a Fidesz világában a statisztika alig több, mint a magyarok negyedét méri, a hivatal 2,8-2,9 millió alkalmazott fizetését számolja csak ide, s jellemzően azokat hagyja ki, akik a legalacsonyabb fizetéseket kapják.

Ilyen a kormánypárti „látványpékség”: torzított adatokkal, álvalósággal hirdetik saját magukat, miközben az egész univerzumukból hiányoznak azok, akiknek például egy kilakoltatás esetén próbálunk segíteni, és eddig az elvett otthonukból jártak be dolgozni.

Összességében pedig hiányzik az ábráról több mint másfél millió keményen dolgozó magyar, akik amúgy a hátukon viszik ezt az országot. A Fidesz szemében ők vonalkódok és elfelejthetők. A mi szemünkben pedig országépítők.

Z. Kárpát Dániel