Közösségi oldalak

Gazdaság

Pár tipp a tudatos online vásárláshoz

Az online vásárlás egyre inkább a mindennapjaink részét képezi, legyen szó a napi élelmiszerekről, műszaki termékekről, ruhaneműről vagy tulajdonképpen bármiről. Ez a trend a koronavírus hatására még inkább erősödött, hiszen az üzletek nyitvatartási ideje változott, vagy egyszerűen csak igyekszünk otthonról megoldani, amit csak lehet, hogy minél kevesebbet érintkezzünk másokkal. Erre nagyon jó megoldás az online vásárlás, de mire figyeljünk, ha tudatosak akarunk lenni?

Impulzusvásárlás elkerülése

Online talán egyszerűbb elkerülnünk az impulzusvásárlást. Gondoljunk csak az élelmiszerüzletekben történt vásárlásainkra. Valószínűleg sokunkkal előfordult már, hogy az előre összeírt bevásárlólista elemein túl mást is a kosarunkba tettünk, mert megláttuk, vagy megéreztük az illatát. Ezt könnyebb elkerülni online, csak hagyatkozzunk az előre összeállított listánkra! Mit tehetünk még?

Online akciók

Számos cég szokott időszakos akciókat hirdetni kizárólag online vásárlóik számára. Ezt a legegyszerűbben úgy tudjuk nyomon követni, ha feliratkozunk a cég hírleveleire. Az akciókat kihasználva sokat spórolhatunk, csak ne felejtsük el nézni a levelező programunk Promóciók mappáját is, mert sokszor oda érkeznek a hírlevelek.

Árösszehasonlítás

Ha az interneten vásárolunk, lehetőségünk van arra is, hogy pár kattintással, viszonylag rövid idő alatt összehasonlítsuk több webshop kínálatát, és kiválasszuk a számunkra legideálisabb ajánlatot. Ez főképp nagyobb értékű termékek esetén lehet hasznos.

Segítségül hívhatjuk az árösszehasonlító oldalakat is, ha egy konkrét termék árára vagyunk kíváncsiak a különféle weboldalak kínálatából.

Szállítási költség

Arra viszont mindenképp figyeljünk, hogy a szállítási költséget is kalkuláljuk bele a termék árába. Sok webshopon elengedik a szállítási költséget, ha elérünk egy bizonyos értékhatárt. Ennek kihasználásához érdemes lehet megvárni, míg több termékre is szükségünk lesz az adott online üzletből, vagy társulni barátokkal, szomszédokkal, kollégákkal és együtt leadni a rendelést.

Továbbá olyan cégek esetén, melyek rendelkeznek fizikai üzlettel is, gyakran választhatjuk azt a lehetőséget, hogy online adjuk le a rendelést, majd személyesen vesszük át az üzletben, melynek nincs további költsége. Amennyiben útba esik az üzlet, ez is egy jó megoldás lehet.

Biztonság

Hiába minden fáradozásunk, ha végül nem kapjuk meg a rendelt terméket,  vagy nem olyan minőségben, mint azt vártuk. Éppen ezért figyeljünk arra, hogy biztonságos weboldalról vásároljunk! Nézzük meg a korábbi vásárlók értékelését, véleményeit! Pontosan olvassuk el a termékek leírását, ennek hiányában pedig ne vásároljunk! Továbbá csak olyan webshopról rendeljünk bármit, amely rendelkezik SSL tanúsítvánnyal, mely biztosítja, hogy az adataink is biztonságban legyenek!

Forrás: Rackhost.hu