Még el sem volt temetve Andy Vajna, Mészáros Lőrinc már átvette a Tv2-t

Andy Vajna január 20-án halt meg, január 24-én pedig rendkívüli közgyűlést tartott a TV2 Média Csoport Zrt. – írja a Válasz. Személyi döntések születtek, a Mészáros-kör hatalomátvételét ez is alátámaszthatja.

Hosszú cikkben sorolja a Válasz Online, mi történt a TV2 környékén, amióta elhunyt Andy Vajna. Az említett rendkívüli közgyűlést nem a csatorna Róna utcai székházában tartották, hanem a portál szerint az Andrássy út 59. szám alatti villaépületben, ami a Válasz szerint Mészáros Lőrinc tőzsdei társaságainak központja. Megjegyzik, mivel Vajna korábban nem magánszemélyként, hanem több cégáttételen keresztül birtokolta a televíziót, a közgyűlésen amúgy sem neki kellett (volna) szavaznia, voltak önálló aláírási joggal rendelkező menedzserek.

Nemcsak a közgyűlés helyszíne érdekes, az ott született személyi döntések is a cégbíróságon most iktatott jegyzőkönyvek szerint.

A rendkívüli közgyűlésen Vaszily Miklós lett a csatorna elnöke, aki az Echo Tv vezére is. Az új vezetés tagja lett a Mészáros-féle tőzsdei cégek jogi képviseletét ellátó Kertész Tamás József, valamint a Duna Aszfalt Kft. ügyvédje, Czira Szabolcs Sándor, aki az útépítő céget birtokló Szíjj László veje.

Vaszily, Kertész és Czira mellett ott van az igazgatóságban Barna Zsolt (őt a Válasz a NER álláshalmozójának nevezi, 2018 szeptembere óta az OTP általános vezérigazgató-helyettese, több Mészáros-cégben is tisztviselő), Dirk Gerkens, Rákosi Tamás és Horváth Balázs, valamint Vajna korábbi állandó cégtársa, az amerikai Samuel R. Falconello.

A Válasz összesítése szerint most a TV2-t négy Mészáros-ember és négy Vajna-ember irányítja, az elnököt az előbbi csoport adja. Vagyis – ahogy írják – a tévé lényegében átkerült Mészáros Lőrinc köréhez.

Close