Közösségi oldalak

Gazdaság

Jobbik: A maxi-Dubaj több száz milliárdjait fordítsa a fiatalok lakhatására a kormány!

A városképet tönkretevő felhőkarcolók és külföldi kézben lévő luxuslakások helyett megfizethető lakásokra van szüksége Budapestnek és a magyaroknak – fejtette ki az ellenzéki párt alelnöke.

Z. Kárpát Dániel a lepusztult rákosrendezői vasútállomásnál tartott sajtótájékoztatott kedden. A Fidesz-kormány egy dubaji milliárdos ingatlanbefektetővel együtt egy több száz méter magas felhőkarcolókból, irodakomplexumokból és luxuslakásokból álló fejlesztést képzeltek el ide, mindezt a magyar állam kötelezettségvállalásával és adófizetői pénzekből fedezett anyagi támogatással képzelték el – mutatott rá az ellenzéki politikus.

Még egy problémára felhívta a figyelmet:

A nagyberuházások mellett egyre nagyobb számban jelennek meg a harmadik világbeli bevándorlók, akár építőként, később pedig akár lakóként jelenhetnek meg.

Egyre gyakrabban olvashatunk olyan híreket, hogy a magyar munkavállalókat elbocsátják, a helyükre pedig vendégmunkásokat vesznek fel.

Az ellenzéki politikus szerint nonszensz, hogy Magyarországon nem a magyarok szülőföldön való boldogulása az első.

Z. Kárpát Dániel úgy véli, hogy ahelyett, hogy a kormány százmilliárdokkal támogat meg egy külföldi befektetést, ugyanitt százával épülhetnének olcsó bérlakások a magyar fiatalok és családok számára. Szerinte európai szintű programot kellene kezdeményezni annak érdekében, hogy lepusztult laktanyákat, ipartelepeket uniós forrásból felújítva és átalakítva lakhatási céllal hasznosítsuk újra. A Jobbik-Konzervatívok számos olyan épületet talált országszerte, amely erre alkalmas lenne. A párt programja a magyarok szülőföldön való boldogulását szolgálná.

Az ellenzéki párt felszólítja a kormányt, hogy gondolja át a beruházás tervét, üljön le a fővárossal, és fontolja meg a Jobbik javaslatát.

Éppen itt a hátam mögött lehetne építeni a magyar jövőt, luxuslakások helyett megfizethető lakásokat

– szögezte le Z. Kárpát Dániel.

Alfahír