Jakab Péter: Kinek a munkahelyét védi a kormány?

Orbán Viktor azt mondta annyi munkahelyet fog teremteni, amennyit a vírus elpusztított. Nos úgy tűnik a miniszterelnök a külföldiek munkahelyeire gondolt.

– mondta Jakab Péter a Jobbik elnöke, a Tiszaújváros határában épülő konténerváros előtt.

Az állami MOL Petrolkémia Zrt. poliolol gyárát építő és kiszolgáló konténerekben több ezer főleg török vendégmunkás lakik. Egyébként éppen a sajtótájékoztatóval egy időben szavazta le a parlament szakbizottságában a kormánypárti többség a Jobbik munkahelyvédelmi javaslatát, amely a magyar munkavállalóknak biztosítana jobb életet.

Jakab Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy miközben a magyar kis és közepes vállalkozások (kkv szektor) semmilyen érdemi támogatást nem kapnak a kormánytól a munkahelyek megvédéséhez, aközben a Mol beruházása 12 milliárd forintos támogatás kap, és 28 milliárdos adókedvezményt kapott az Orbán kormánytól.

Itt jelenleg 2 ezren dolgoznak, 75 százalékuk külföldi. Mindez egy olyan megyében Borsod-Abaúj-Zemplén megyében csak az elmúlt fél évben a válság hatására, 25 százalékkal emelkedett a munkanélküliek aránya, holott ebben a térségben eleve nagyon magas a munkanélküliség. Ki lehet tehát jelenteni, hogy a kormány nem a magyar munkavállalókat, hanem a gazdasági bevándorlókat támogatja.

– jelentette ki Jakab Péter.