Hatvan százalékban elkészült az M44-es Békéscsaba – Kondoros közti szakasza

Hatvan százalékban elkészült az M44-es gyorsforgalmi út Békéscsaba – Kondoros közti 17,6 kilométeres szakasza, amelynek átadására várhatóan a 2021 januári határidő előtt sor kerülhet

– mondta hétfőn sajtótájékoztatón a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. útfejlesztési igazgatója.

Pántya József a Békéscsaba határában épülő turbókörforgalomnál tartott sajtótájékoztatón közölte, az összesen 95 kilométeresre tervezett M44-es gyorsforgalmi út 62 kilométeres szakaszát Kondoros – Tiszakürt között október elején már átadták. Zajlik a Tiszakürt – Lakitelek szakasz építése is, és még idén szeretnének eredményt hirdetni a Lakitelek – Szentkirály közti öt kilométeres szakaszra kiírt közbeszerzési pályázaton.

Fotó: magyarepitok.hu

A Tiszakürt – Lakitelek szakaszt 2021 augusztusáig kell befejezni, a Szentkirályig tartó öt kilométer 2023-ra készülhet el – tette hozzá A Békéscsaba – Kondoros szakasz három részre van osztva, az “A” szakaszon az ideiglenes forgalomba helyezés megtörtént; a “B” szakaszon töltésalapozás, cölöpözés és pályaszerkezet-építés zajlik. A “C” szakasz az úgynevezett Fürjesi csomópont, ahol átadták a munkaterületet a kivitelező Duna Aszfalt Kft.-nek, ezen a részen elkezdődtek a régészeti feltárások is.

Pántya József az épülő nagy áteresztő képességű turbókörforgalomról megjegyezte, hogy az a 44-es és a 47-es főút felé vezeti majd le az M44-es forgalmát. A csomópont speciális technikával, nem beton alapokkal készül, így a remények szerint hosszú ideig nem nyomvályúsodik majd. Az M44-es Kondoros – Békéscsaba közti szakasza nettó 41,4 milliárd forint hazai forrásból készül el.

MTI

Close