Felújítják a Nyugati pályaudvart Budapesten

A 143 éves Nyugati pályaudvar műszaki állapota és műemléki értékének megóvása, valamint a vasúti forgalomban való kiemelt szerepe miatt, halaszthatatlanná vált az épületegyüttes tetőszerkezetének mielőbbi rekonstrukciója. A vasúttársaság május 8-tól december elejéig lezárja az utascsarnokot a munka biztonságos végrehajtása érdekében. A munkák ideje alatt a MÁV-START ideiglenes menetrendet vezet be, több vonatot más budapesti állomásra irányít.

– írja a MÁV-START közleményében.

Közlekedési rend május 8. és május 10. között

Május 8-án a Nyíregyházáról 16:36-kor induló Rózsa, a 17:36-kor induló Várda és a 18:36-kor induló Tulipán InterCity, a Szegedről 19:45-kor induló Tiszavirág és a 20:45-kor induló Kárász IC vonat a Nyugati pályaudvar helyett Zuglóig közlekedik. Május 9-én és 10-én a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony és a Budapest–Szeged viszonylaton közlekedő InterCity vonatok a Nyugati pályaudvar helyett Zugló megállóhelyről indulnak és oda érkeznek.

Közlekedési rend május 11. és június 19. között

Május 11-én 4 órától június 19-én 22:15-ig a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon közlekedő sebesvonatok Zugló megállóhelyről indulnak és oda érkeznek a Nyugati pályaudvar helyett. A vonatokhoz az InterCity és elővárosi vonatokkal utazhatnak.

A Nyugati pályaudvar gyalogos közlekedése a felújítás idején

A felújítás idejére a Nyugati pályaudvar vágánycsarnokát lezárják az utasforgalom elől, így a vágányokat a Teréz körúti főbejárat helyett az Eiffel tér, valamint a bevásárlóközpont felőli oldalsó bejáratokon keresztül lehet megközelíteni. Az gyalogosok tájékoztatását a főbejáratnál kihelyezett nagyméretű molinókkal, valamint a pályaudvar területére elhelyezett 20 darab utastájékoztató táblákkal segítjük. A vasúttársaság kérésére a BKK is segíti az utasok tájékoztatását, valamennyi, a Nyugati pályaudvart érintő járaton hangos közleményben hívják fel a figyelmet a megváltozott közlekedési rendről.


Close