Közösségi oldalaink

Gazdaság

Az Igazságügyi Minisztériumnál követelte a Jobbik politikusa devizahitelesekkel a végrehajtók túlkapásainak leállítását

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője az Igazságügyi Minisztérium épülete előtt devizahitel-károsultakkal tartott közösen sajtótájékoztatót, hogy elmondja,

miközben a tárca dolgozói nyugodt karácsonyra készülnek, a végrehajtók többszázezer állampolgárt intézményesült módon fosztottak ki, mégsem vontak senkit felelősségre.

A politikus arra is emlékeztetett, Varga Judit miniszter korrupciós vádak miatt megbukott bizalmasa, Völner Pál ügyében felmerült, hogy a Végrehajtó Kamara elnökének, Schadl Györgynek volt egy “gazdája”, így ennek az ügynek várja még a folytatását.Z. Kárpát Dániel azt is felidézte, a Jobbik már 2010 óta hívja fel a végrehajtók túlkapásaira a figyelmet, és félszáz esetben szolgáltattak a bajba jutottaknak jogsegítséget.

Meg kell szüntetni a végrehajtói túlkapásokat, és a legkevesebbet keresők, a kisnyugdíjasok, minimálbéresek tekintetében meg kell szüntetni a 30 és 50 százalékos tiltásokat – szögezte le az ellenzéki képviselő.

Z. Kárpát Dániel azt is hangsúlyozta, a nemzeti egységkormány egyik feladata az kell, hogy legyen, hogy devizásoknak, az áldozatoknak igazságot szerezzen, és jóvátételi rendszert dolgozzanak ki, mert ezek az emberek ezeket a károkat indokolatlanul szenvedték el – tette hozzá.

További hírek a kategóriából: Gazdaság

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!