Zár alá vette Simonka György újkígyósi otthonát a rendőrség!

Zár alá vette a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala Simonka György fideszes országgyűlési képviselő néhány éve már nem a nevén szereplő újkígyósi otthonát, amiben azonban a politikus továbbra is életvitelszerűen él feleségével

– derítette ki a 24.hu.

A Simonka család otthonát a képviselő tavaly novemberi gyanúsítotti kihallgatása utáni napon vették zár alá, amit feltüntettek az ingatlan tulajdoni lapján is.

Az ingatlan az elmúlt években többször is gazdát cserélt, vélhetően Simonka csődbe ment agrárcégének felszámolása miatt. 2008-ban először egy a Simonka-ügyben szintén vádlott üzlettárs lett a tulajdonos, majd 2011 és 2012 között a politikus felesége, aki aztán tovább ajándékozta a képviselő unokahúgának. Később társasházként egy része Simonka gyerekeinek nevére került.

Középen balra a költségvetési csalással gyanúsított Simonka György, mellette Dávid Zoltán jelenlegi polgármester, aki sok szállal kötődik a megvádolt képviselőhöz.

A politikus ellen augusztus végén emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt.

A NAV Központi Hivatal Pénzmosás Elleni Információs Iroda feljelentése alapján indult ügyben az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés felfüggesztette, majd az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki nem ismerte el a bűncselekmények elkövetését.

Simonka György választókerületének központjában, Orosházán eközben egyre nagyobb harc folyik a polgármesteri székért, ugyanis amennyiben az ellene felhozott vádak beigazolódnak, a dél-békési választókerületben időközi választást kell kiírni, és nagyon nem mindegy, melyik politikai erőnek lesz lehetősége rálátni a térség legnagyobb városának ügyeire.

Hiába jelentette be az ellenzék hónapokkal ezelőtt, hogy egy közös jelöltet indítanak a jobbikos Szabó Ervin személyében, egy helyi szocialista önkormányzati képviselő polgármesterjelölti indulásával meggátolná, hogy a körzet központjában az ellenzék átvegye az irányítást. Az MSZP országos elnöksége többszöri megkeresésünk után sem tudta még mindig eldönteni, hogy elhatárolódik-e Simonka György orosházi emberének közvetett támogatásától.