Újabb három határsértő Lőkösházánál

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, elfogtak egy férfit a rendőrök 2019. szeptember 22-én, 12 óra 20 perckor Lőkösházán, a vasúti átkelőhelyen, majd később újabb három határsértő fogtak Lőkösházánál. A magukat algériai és líbiai állampolgárnak valló férfiak is tehervonaton megbújva próbáltak meg bejutni Magyarország területére.

A lőkösházi vasúti határátkelőhelyen, 2019. szeptember 22-én, 16 óra körül egy pótkocsikat szállító tehervonat beléptetése során, három külföldit találtak a határőrök, akik a pótkocsik alatt megbújva próbáltak meg bejutni Magyarország területére. A férfiak algériai és líbiai állampolgárnak vallják magukat, de nem tudják hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat. A rendőrök előállítják őket a Lőkösházi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol megtörténik a meghallgatásuk, tájékoztatta portálunkat Tűri Zsanett c. r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

14:30

A rendőrök előállították őket a lőkösházi határrendészeti kirendeltségre, ahol megtörtént a meghallgatásuk, majd 2019. szeptember 23-án, 11 órakor átadták mindhárom férfit a román hatóság képviselőinek, tájékoztatta portálunkat Tűri Zsanett c. r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.