Ügyészségen a szeghalmi kábítószer-fogyasztó ügye

Kábítószert fogyasztott egy férfi Szeghalmon. A rendőrök növényi törmeléket és annak őrléséhez használt eszközt találtak nála. A rendőrség kábítószer birtoklása miatt indított ellene büntetőeljárást és az ügy vizsgálatát befejezte.

Szeghalmon, a Hunyadi utcában 2020. október 10-én 22 óra 15 perc körül igazoltattak a rendőrjárőrök egy férfit. A 24 éves szeghalmi férfinél kábítószer gyanúját keltő növényi törmeléket és egy növényőrlőt találtak. A gyorsteszt kábítószer-fogyasztást jelzett nála, ezért a rendőrök orvosi vizsgálatra és mintavételre vitték. Az igazságügyi toxikológiai szakértői vizsgálat megállapította, hogy a 24 éves férfi kábítószer hatása alatt állt, amikor ellenőrizték. Kihallgatásán elmondta, hogy néhány órával a rendőri intézkedés előtt szívott el egy marihuánás cigarettát.

A Szeghalmi Rendőrkapitányság a férfit kábítószer birtoklása vétség elkövetésével gyanúsítja. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az eljárás iratait a napokban átadta az ügyészségnek – tájékoztatta portálunkat Vargáné Dr. Szombati Andrea r. őrnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.