Ügyészségen a 42 éves mezőhegyesi P. Zoltán betörő ügye

Három ismerőséhez is betört egy férfi Mezőhegyesen azért, hogy pénzhez jusson. Volt olyan ház, ahová kétszer is bement. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Nem volt pénze, ezért úgy döntött, hogy betör idős szomszédja házába egy mezőhegyesi férfi. A 42 éves P. Zoltán 2018. augusztus 9-én, a késő esti órákban a nyitott kiskapun át bement az udvarra, majd az egyik ablak szúnyoghálóját kiszakította és bejutott az épületbe. A szobában megtalálta az ott lakó férfi pénztárcáját, amiből több tízezer forintot vett ki.

Az egyik polcról egy hajvágó gépet is magához vett, majd a bejárati ajtón keresztül kiment a házból. Az ott lakó férfi ebből semmit nem vett észre, mert aludt. Két nappal később egy másik szomszédjához is betört, tőle pénzt és cigaretta készítéséhez szükséges eszközöket lopott. Pár nappal később, 2019. augusztus 16-án, éjjel 1 óra körül ismét idős szomszédjához akart betörni, de a házban lakó férfi felébredt és megzavarta.

Nem járt sikerrel egy héttel később sem, amikor 2019. augusztus 23-án, 3 óra 45 perc körül egy családi házba próbált meg bejutni. Kesztyűt húzott és zseblámpát is vitt magával, de a ház egyik lakója észrevette őt és értesítette a rendőrséget. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság lopás miatt indított ellene büntetőeljárást.

A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait továbbította az ügyészségre, tájékoztatta portálunkat Tűri Zsanett c. r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.