Connect with us

Belföld

Továbbra is rács mögött marad a Békés megyei drogdíler

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványának megfelelően indokoltnak tartotta a Szegedi Ítélőtábla annak a gyomaendrődi elkövetőnek a letartóztatás fenntartását, akit a Gyulai Törvényszék nem jogerősen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 10 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélt.

Az elsőfokú ítélet szerint a többszörösen büntetett elkövető mintegy két éven keresztül, rendszeres haszonszerzésre törekedve különböző kábítószert szerzett és értékesített Békés megye területén.

Az elsőfokú ítélettel szemben az ellenérdekű fellebbezések bejelentését követően a törvényszék az elkövető letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig, de legfeljebb a nem jogerős ítélettel kiszabott szabadságvesztés tartamáig fenntartotta, mely ellen védelmi fellebbezések bejelentésére került sor.

Az ítélőtábla osztotta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség azon álláspontját, hogy a nem jogerősen kiszabott szabadságvesztés tartamára valamint a vádlott személyi körülményeire tekintettel a szökés, elrejtőzés veszélye, míg a bűncselekmény jellegére és elkövetésének módjára figyelemmel a bűnismétlés veszélye változatlanul fennáll. Mindezek alapján az ítélőtábla a letartóztatás fenntartását sérelmező védelmi fellebbezést alaptalannak ítélve az elsőfokú bíróság végzését helybenhagyta.

A másodfokú eljárás a Szegedi Ítélőtábla előtt van folyamatban – tájékoztatta portálunkat Dr. Nagyné Dr. Günther Ágnes sajtószóvivő

More in Belföld

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!