Továbbra is letartóztatásban marad a szexuális erőszak bűntettével vádolt férfi

A Gyulai Törvényszék folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt indult eljárásban a vádlott letartóztatása indokoltságát felülvizsgálta és továbbra is fenntartotta.

A vádirati tényállás szerint a Békés megyében élő vádlott a nevelt gyermeke sérelmére követte el a bűncselekményt, aki kiszolgáltatott helyzete és a családban kialakult légkör miatt senkinek nem merte elmondani hosszú időn keresztül (2013 májusától 2018 júniusáig) a vele történt eseményeket. A bűncselekményre a Büntető Törvénykönyv 5 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztés kiszabását teszi lehetővé, ezért a magas büntetési tételre figyelemmel a fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye.

Az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Fellebbviteli Főügyészség megítélése szerint is a vádlott és a sértett korábbi családi kapcsolatára valamint a bűncselekmény időben elhúzódó jellegére figyelemmel a szökés és az elrejtőzés veszélye mellett a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség egyetértve a Gyulai Törvényszék döntésével, a letartóztatást fenntartó végzés helybenhagyására tett indítványt az ügyben másodfokú döntést hozó Szegedi Ítélőtábla felé – tájékoztatta portálunkat Dr. Lőrinczy György sajtószóvivő.

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!