Szexuális erőszak gyanúja miatt letartóztatták a kunágotai lelkészt

A kunágotai református templom

A rendőrségi információk szerint még december 31-én a nevelése alatt álló, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt kihallgattak és őrizetbe vettek egy 58 éves kunágotai férfit. A személyéről és a nyomozásról a rendőrség bővebb tájékoztatást nem ad.

Sajtóinformációk szerint az 58 éves kunágotai férfi nem más mint H.G. kunágotai református lelkész. H. G.-t egy hónapra letartóztatta a bíróság, aki ellen szexuális erőszak gyanúja miatt indult eljárás. Az egyház a férfit január 9-én fel is függesztette.

A Békési Egyházmegye Elnöksége az ügy súlyosságára tekintettel H. G. lelkész ellen január 8-án fegyelmi eljárást indított, s ezzel egyidejűleg január 9-ével felfüggesztette a lelkészi szolgálatok végzése alól, amennyiben ártatlansága a rendőrségi vizsgálat során bebizonyosodik, úgy az ellene indított eljárást megszüntetjük és a lelkészi szolgálatba visszahelyezzük. Ha azonban a bűnössége bizonyítást nyer, úgy a fegyelmi eljárást lefolytatjuk ellene. A felfüggesztés ideje alatt a környékbeli lelkészek látják el a helyettesítési szolgálatokat.

H. G. letartóztatását egy hónap időtartamra rendelte el a Gyulai Törvényszék.

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!