Széthasadt egy gázvezeték Püspökladánynál, hatalmas tűz tombol a környéken!

Öt városból indultak tűzoltók a tűz megfékezéséhez, már a nádas is ég.

Vezetékhasadás történt egy gázfogadó állomásnál, Püspökladány külterületén, a 42-es főút közelében hétfőn hajnalban – írja a katasztrófavédelem az oldalán.

A kiáramló gáz meggyulladt és nagy lánggal ég, a tűz foltokban a környező nádasra is átterjedt. A tűzhöz nagy erőkkel vonultak ki a püspökladányi, a debreceni, a hajdúszoboszlói, a karcagi és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók.

A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.


police.hu arról számolt be, hogy éjjel 3 órakor csaptak fel a lángok a gázfogadó állomáson. A rendőrök teljes szélességében lezárták a 42-es számú főút, Püspökladány és Báránd közötti szakaszát, és a közlekedőket a 4-es számú főúton, Kaba irányába, a 3407-es és 4801-es számú utakra terelik.

07:15

Az esethez nagy erőkkel vonultak ki a püspökladányi, a debreceni, a hajdúszoboszlói, a karcagi, a berettyóújfalui, a szeghalmi és a szolnoki tűzoltók. Miután a sérült vezetéket elzárták, a lángolás mérséklődött, majd megszűnt. A tűz foltokban a környező növényzetre is átterjedt és a körbálák is meggyulladtak. Még oltják ezeket a tüzeket, közben hűtik a vezetéket és hőkamerával, valamint gázérzékelő műszerekkel vizsgálják a helyszínt. A munkát a katasztrófavédelem irányítja, mobil laborjuk pedig méréseket végez. A 42-es főút érintett szakaszát lezárták.

Close