Közösségi oldalak

Belföld

Százezer forinttal jutalmazná a helyi szociális dolgozókat a Szövetség Békéscsabáért képviselőcsoport

November 12-e a Szociális Munka Napja. A város minden évben ünnepségen köszöntötte a szociális intézmények munkatársait. A köszöntés és a köszönetnyilvánítás a jelenlegi egészségügyi helyzetben sem maradhat el, csak más keretek között kell megtenni.

– írja közleményében a Szövetség Békéscsabáért képviselőcsoport.

Továbbá kiemelték:

A szociális szféra dolgozói, a gyermekjóléti alapellátásban- , az idősgondozásban – és a hajléktalan-ellátásban dolgozók is feszített munkarendben, szinte mindenhol a szükségesnél kisebb létszámmal és erejük felett végzik munkájukat. A koronavírus miatti megbetegedések számának növekedésével, az ő munkájuk és a veszélyeztetettségük is megnőtt. Ezidáig úgy tűnik, hogy a kormányzat ezt az erőfeszítést nem kívánja elismerni, honorálni.

Központi intézkedések híján csak az önkormányzatok, a foglalkoztatók tudják a szociális dolgozókat jutalmazni, amit egyébként is szűk saját forrásaikból kell megtenniük. Ennek ellenére több önkormányzat (Szeged, Győr, Dunaújváros és Pécs) döntött úgy, hogy jutalomban részesíti a szociális ágazatban dolgozó munkavállalóit.

Tudjuk, hogy a békéscsabai önkormányzat forrásai szintén szűkösek, sőt a kormány bejelentése szerint nemhogy plusz forrást nem kapnak az önkormányzatok, hanem elvonnak a bevételekből. Mégis úgy érezzük, hogy az erkölcsi elismerésen, a köszöneten túl anyagilag is el kell ismerni a megfeszített munkát. Úgy gondoljuk azok, akik részt vettek és részt vesznek a közvetlen védekezésben, azok munkáját meg kell becsülnünk és el kell ismernünk. A Kormány látókörén kívül rekedt szociális terület munkavállalói is az első vonalban dolgoztak és dolgoznak a járvány hatásainak enyhítésért, így az ő munkájukat is meg kell becsülnünk..

Munkájuk elismerésének érdekében a Szövetség Békéscsabáért képviselőcsoport az alábbi határozati javaslatokat juttatta el Békéscsaba polgármesterhez és jegyzőjéhez:

1. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése ezúton köszöni meg a szociális ágazatban dolgozók helytállását és fejezi ki köszönetét a többletterheléssel járó munkájukért, amelyet a koronavírus járvány alatt végeztek és végeznek.

2. A munkájuk elismeréseként az önkormányzati fenntartású szociális intézmények dolgozóit, a gyermekjóléti alapellátásban- , az idősgondozásban – és a hajléktalan-ellátásban dolgozókat egyszeri nettó 100.000. forint jutalomban részesíti. A kifizetés forrása a veszélyhelyzet kezelésére szolgáló céltartalék.

Köszönetünket szeretnénk kifejezni azért az áldozatos munkáért, amit a szociális területen dolgozók végeznek az ellátottakért, a Békéscsabaiakért.

Miklós Attila
az MSZP Békéscsaba Szervezetének elnöke

Takács Péter
az LMP Dél-alföldi Regionális Elnökségének elnöke

Dr Fülöp Zoltán
a Magyar Liberális Párt országos ügyvivője, Békés Megyei elnöke

Körömi János
a Mindenki Magyarországa Mozgalom Békés Megyei koordinátora

YouTube csatorna

Médiapartnerek
Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!