Közösségi oldalak

Belföld

Szarvason fülelték le az orosházi kerékpártolvajt

Visszakerül a tulajdonosához egy Orosházáról ellopott kerékpár. A férfi, aki elvitte, Szarvason kerekezett vele, amikor a rendőröknek gyanús lett, és megállították.

Ellopták a biciklijét, ezért kért rendőri intézkedést egy nő 2023. október 4-én délelőtt Orosházán. Egy üzlet előtti tárolóba rakta le, de zárat nem tett rá. Bement a boltba, majd amikor egy óra múlva el akart indulni vele, már nem volt ott. A vázszámát nem tudta megmondani, de a rendőrök a jellemzői alapján azonnal keresni kezdték a biciklit és az elkövetőt.

A városban nem találták, mint utóbb kiderült, azért nem, mert a férfi, aki elhajtott vele, Nagyszénás felé vette az irányt, majd ott vonatra szállt, és Szarvasra utazott. A vasútállomáson aztán újra nyeregbe pattant, de nem volt szerencséje, mert a városban járőröző rendőröknek, akik ismerik őt, feltűnt, hogy egy olyan kerékpárt hajt, amivel még nem látták. Igazoltatták, és azonnal kiderült, hogy nem az övé. Így az 57 éves férfit a bejelentés után öt órával már elő is állították a Szarvasi Rendőrkapitányságra, és büntetőeljárás indult ellene. A meglopott nő a rendőröktől sértetlenül visszakapja a közel százezer forint értékű biciklijét – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.