Pintér Sándornak ideje lenne lemondania! – Érdi bandaháború 1 halott, 12 sérült

Érdi benzinkúton helyszínelnek. Fotó: Alfahír

Csütörtök éjszaka Érden, az Iparos úton egy benzinkútnál két felfegyverkezett banda csapott össze, aminek egy halálos áldozata lett, tizenketten pedig megsérültek.

A beszámolók szerint az egyik csapat Enyingről érkezett, és egy elszámolási vitát próbáltak itt lezárni.


Információk szerint, az a benzinkút a Pest megyei település egyik emblematikus helyszíne, gyakoriak a leszámolások, és a rendőrségi akciók is. A rendőrség egy 36 éves férfit emberölés bűntettével, további 12 férfit csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsít, mindnyájukat őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntettének és garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Drogháború állhat az érdi leszámolás mögött

Helyi információink szerint két a rivális banda már korábban összeszólalkozott az M7-es autópálya egyik benzinkútján csütörtök éjszaka, de akkor még nem történt atrocitás. A kék Suzuki utasai elhajtottak, az üldözők végül az érdi Iparos úti benzinkúton érték utol őket. A vita tettlegességig fajult, egy 50 éves férfi meghalt, több sérültet a mentők kórházba vittek.

Ezen a benzinkúton szinte mindennap történik valami. Az enyingiek és az itteni csoport között évek óta zajlik a bandaháború

– mondta a benzinkút tőszomszédságában lévő Szénégető utca egyik lakója. Hozzátette a Góman családtól mindenki fél a környéken, állandóan terrorizálják a környékbelieket. Hangoskodnak, zavarják az itt élőket. Korábban az Alfahír derítette ki, hogy ez a család foglalkozott lakásmaffiával.

Nem merünk szólni se, a múltkor még a kislányomra is rákiabáltak. Hiába jeleztük a rendőröknek, nem történik semmi, talán majd most, mert ez az eset a korábbiaknál is durvább

– közölte felháborodva a két gyermekes családanya, aki névtelenségét kérte. Ez a benzinkút a Pest megyei település egyik emblematikus helyszíne, gyakoriak a leszámolások, és a rendőrségi akciók is.

Csupa vér volt a kék Suzuki, nemrég vitték el

– nyilatkozta lapnak V. Attila, aki elmondása szerint korábban a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársa volt 10 éven át. A helyszínelés még péntek délután kettőkor is tartott. Érd városát három olyan drogbanda is megosztja, akik az Iparos úti benzinkútnál bonyolítják le az adás-vétellel kapcsolatos ügyleteiket.

El lehet képzelni ez alapján, hogy mi zajlik itt esténként. Az enyingi banda majdnem minden héten itt van.

Az esetről nemrégiben a rendőrség is közzétette a benzinkút térfigyelő kamerájának részletét, melyből jól látszik, hogy a társaság tagjai válogatás nélkül támadtak az útjukba kerülő ellenfelekre nagy valószínűséggel gáz- és riasztófegyverrel, illetve botokkal, kövekkel, vascsövekkel, ásókkal, késekkel.

Ezek ugyanahhoz a bandához tartoznak, akik leszúrták Marian Cosmát

– nyilatkozta az enyingi Kígyó utca egyik lakója. A településen is beszédtéma az érdi leszámolás. Sokan nem akartak velünk szóba állni, annyit azért megtudtunk, hogy Enyingen szervezettebbé vált a kábítószerkereskedelem és még egymás között is verekedésbe keveredtek. Megkérdeztünk egy helyi rendőrt, aki szerint ezzel még nem ért véget az ügy.

Egyelőre ennyit lehetett kideríteni a helyiek elmondása alapján. A rendőrség egy 36 éves férfit emberölés bűntettével, további 12 férfit csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsít, mindnyájukat őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntettének és garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Alfahír