Nemzetbiztonsági kockázatnak nevezi a Facebookot a Mi Hazánk, de beperelné mert őket kitiltották!

Egy hónappal ezelőtt, október 27-én dobták ki a Mi Hazánk nevú párt oldalát a Facebookon. A több mint 80 ezer követővel rendelkező közösségi oldalt azért kapcsolta le a Facebook, mert a cég állítása szerint több alkalommal is megsértették a közösségi oldal alapelveit.

Nem ez volt az első eset, hogy a párt szembement a Facebook moderátoraival, akik a tavalyi európai parlamenti választás kampányában Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöknének oldalát is törölték.

A Mi Hazánk politikusai egyenesen odáig mentek, hogy

Nemzetbiztonsági kockázatnak nevezték a facebookot,

amelynek intézkedéseit törvényellenesnek és antidemokratikusnak tartják.

A párt korábban törvényjavaslatot is benyújtott, amelyben arra köteleznék a Facebookot, hogy legyen magyar állampolgárságú képviselő hazánkban, hogy így könnyebb legyen bíróság elé állítani a céget Magyarországon.

Most Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese arról írt, hogy bár lejárt a 30 napos tiltás a párt hivatalos oldalával szemben, a Facebook mégsem hajlandó visszaengedni őket a platformra, ezért pert indítanak az IT-óriás ellen.

Bár világszerte jellemző, hogy a nemzeti, keresztény tartalmakat cenzúrázzák a közösségi médiában, a magyarországi pártok közül a Mi Hazánkat sújtja leginkább az a cenzúra, amelyet a zuckerbergi gépezet megenged magának, semmibe véve a szólásszabadságot és a jogbiztonságot.

– írja Dúró Dóra.