Párbeszéd: Adjon válaszokat a fideszes országgyűlési képviselő, a csalással vádolt méhkeréki polgármester ügyében

Csonki Dávid (b) a párt Békés megyei elnöke, és Tóth Sándor a párt országos koordinátora

A Párbeszéd Békés megyei alapszervezetének elnöke Csonki Dávid, és a párt országos koordinátora Tóth Sándor, tartott sajtótájékoztatót Gyulán a törvényszék előtt.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a megyében több polgármestert elítéltek már költségvetési csalásért, és most is folyik ilyen ügyben bírósági eljárás, pl: Tát Margit Mèhkerék polgármestere ellen.

Csonki Dávid sajtótájékoztatón elmondta, hogy decemberben a Gyulai Törvényszék elindított egy előkészítő eljárást költségvetési csalási ügy miatt, amelyben Tát Margit volt az elsőrendű vádlott. A csalás során 31 millió forint EU-s támogatás tűnt el, mellyel a méhkeréki önkormányzat nem tudott elszámolni. Az összeg a helyi általános iskoláé lett volna, amiből egy bűnmegelőzési programot valósítottak volna meg.


Csonki Dávid elmondta, hogy Tát Margit ártatlannak vallja magát, a következő tárgyalásra pedig március 17-én fog sor kerülni. A párbeszéd elnöke megjegyezte, hogy az ügyben történtek érdekességek, ugyanis a hatod- és hetedrendű vádlottak 7 millió forintot fizettek be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi osztályának, amelyet nem értenek, hiszen ők is ártatlannak vallották magukat.

A párt elnöke hozzátette, hogy a Párbeszéd Magyarország levélben fogja megkeresni Kovács József országgyűlési képviselőt, hogy adjon választ a felmerült kérdésekre, miszerint mi lehet az oka annak, hogy Békés megyében több polgármestert is költségvetési csalással vádoltak meg, illetve felszólítják a gyanúba keveredett vezetőket és a hozzájuk köthető embereket, hogy mondjanak le tisztségükről.

Tóth Sándor a sajtótájékoztatón elmondta, hogy nem egyedi esetről van szó a megyében, hiszen 2015-ben Pusztaföldvár polgármesterét is elítélték már egy hasonló ügyben, illetve Sarkad polgármestere is gyanúba keveredett. Tóth Sándor kérte, hogy a fideszes Kovács József tájékoztassa a közvéleményt a témával kapcsolatban, illetve Kubatov Gábort, a Fidesz pártigazgatóját akinek az alelnökét idézte, aki a választások előtt azt mondta:

csak feddhetetlen előéletű, erkölcsi és etikai szempontból kikezdhetetlen embereket indíthat a párt választáson.


Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!