Nyolc hét alatt négyszáz diák vesz részt a rendőrség bűnmegelőzési táborában

Nyolc hét alatt négyszáz diák vesz részt tartalmas programokon Békés megyében, a rendőrség bűnmegelőzési táborában. A kezdeményezés a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósult meg.

Jó közösséget teremteni, élményeket és hasznos tudást adni. Ez a célja annak a kezdeményezésnek, amelyet idén immár hatodik alkalommal valósít meg a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. Az „Át-Járás” táborban a korábbi években hátrányos helyzetű gyermekek kaptak lehetőséget arra, hogy egy-egy hétre kiléphessenek megszokott környezetükből, bővíthessék ismereteiket, ismerkedhessenek, barátokat szerezzenek.

A tapasztalatok szerint a táborban összekovácsolódott társaság, a közösségi szellem, a megszerzett tudás olyan erőt ad a diákoknak, amelyre baj esetén támaszkodhatnak. A bűncselekmények megelőzésével kapcsolatosan kapott információk pedig abban segítenek nekik, hogy felismerjék, és elkerüljék a veszélyhelyzeteket. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács ahogyan a korábbi években, idén is támogatta a programot, így ezúttal a hátrányos helyzetű gyermekek mellett rendészeti tagozatos hallgatók táboroztatására is lehetőség nyílt Gyulán.

Képgaléria – Fotó: police.hu

A nyolchetes „Át-Járás” tábor első három hétben a rendvédelmi pálya iránt érdeklődő középiskolások vesznek részt a kifejezetten nekik szervezett foglalkozásokon. Az első turnus záróeseményén dr. Garamvölgyi László r. dandártábornok, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a tanács kiemelten kezeli a gyermek- és ifjúságvédelmet, a fiatalok képzését. A tábor résztvevőit, a rendészeti ügyintéző szakos hallgatókat leendő kollégaként köszöntötte.


Kiemelte, hogy a rendőri hivatás alázatra tanít. Arra biztatta a fiatalokat, hogy legyenek nyitottak, szerezzenek minél több ismeretet. Reményét fejezte ki, hogy az „Át-Járás” tábor, amit a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács a továbbiakban is támogat, minden résztvevő számára tartalmas időtöltést jelentett. A szervező Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője, Telekné Furák Mónika r. alezredes megköszönte a társszerveknek, a pedagógusoknak és munkatársainak, hogy a programok szervezésében, lebonyolításában részt vettek.

Köszönetet mondott a diákoknak is azért, hogy a rendészeti témájú előadásokon, erőnléti gyakorlati foglalkozásokon fegyelmezettek, érdeklődőek voltak, és a közösségi programokban is aktívan, jókedvvel vettek részt. Az ünnepségen a rendőrség és a Békéscsabai Szakképzési Centrum közötti együttműködést méltatta Vlcskó Pál, a centrum szakmai főigazgató helyettese. Végezetül dr. Kis Péter r. ezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese minden diáknak egy emléklappal gratulált a teljesítményéhez, és kellemes nyarat kívánt valamennyiüknek.