Közösségi oldalak

Belföld

Nyolc esethez riasztották a tűzoltókat a hétvégén Békés megyében

Hétvégén három műszaki mentéssel és öt tűzesettel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

A mentőszolgálat munkatársainak betegmozgatásban nyújtottak segítséget szombat délután a tótkomlósi önkormányzati tűzoltók Békéssámsonon, az Attila utcában, majd nem sokkal később a békéscsabai hivatásos tűzoltók Békéscsabán, a Szarvasi úton – írja a bekes.katasztrofavedelem.hu.

Teljesen kiégett egy ötven négyzetméteres melléképület vasárnap kora hajnalban Nagybánhegyesen, a Szabadság utcában. A tűzifa és kerti szerszámok tárolására használt melléképületről a tűz átterjed a főépület tetőszerkezetére, amelynek fele károsodott a tűzben. A mezőkovácsházi és az orosházi hivatásos tűzoltók négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével a lángokat eloltották, majd a területet hőkamerával átvizsgálták. Az egységek a munkálatok közben kihoztak a lakóházból két gázpalackot, amelyeket hőhatás nem ért. Az esethez a Békés megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is kiérkezett, a tűzoltás vezetését nem vette át, a továbbiakban a beavatkozás segítette és ellenőrizte. A mentőszolgálat elmondása alapján a tűzesetben az egyik tulajdonos könnyebben megsérült, őt további kivizsgálásra a mentőszolgálat kórházba szállította. A tűz következtében a családi ház villanyóra szekrénye is károsodott ezért az áramszolgáltató az épületet leválasztotta az elektromos hálózatról. A károsodott épületben lakó három embert lakosságvédelmi intézkedés keretében segítettek átköltözni egy másik saját tulajdonú ingatlanban.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy melléképület vasárnap délután Békésen, a csap utcában. A melléképületről a tűz a főépület tetőszerkezetére is átterjedt. A békéscsabai és mezőberényi hivatásos, valamint a helyi önkormányzati tűzoltók három vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet hőkamerával átvizsgálták. A tüzet elektromos meghibásodás okozta, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Családi ház konyhájában csaptak fel a lángok vasárnap késő este Dévaványán, a Táncsics utcában. A tűzzel érintett konyha födémszerkezete megsérült, valamint a tetőszerkezet huszonöt négyzetméteren beomlott. A szeghalmi hivatásos tűzoltók az épületet a gáz és áramszolgáltatásról leválasztották, majd vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, a tulajdonos nem használja lakhatásra az ingatlant. A tűzesetben senki sem sérült meg.