Közösségi oldalak

Belföld

Négy baleset, két súlyos és hét könnyű sérült Békés megyében

Nem az útviszonyokhoz igazított sebesség, szabálytalan sávváltás és előzés, valamint figyelmetlenség miatt is történt baleset Békés megyében. A rendőrség kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a szabályokat!

Békés megyében 2021. december 9-én négy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre.

Békéscsaba külterületén 7 óra 30 perc körül letért az útról és fának ütközött egy Csanádapáca felől Békéscsaba irányába tartó személygépkocsi. A baleset valószínűleg azért történt, mert az autó vezetője nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel hajtott. A nő, aki egyedül volt a kocsiban, könnyű sérülést szenvedett.

Békéscsabán, a Baross utcán 16 óra után néhány perccel egy személygépkocsi sávváltás közben összeütközött egy segédmotor-kerékpárossal. A motort vezető férfi súlyosan megsérült.

Szarvason, a Vágóhíd utca és a Gárdonyi Géza utca kereszteződésében 16 óra 45 perc körül egy 10 éves kislány kiszalad egy kisteherautó elé, ami elütötte. A gyermek súlyosan megsérült.

A 47-es számú főúton, Csorvásnál 18 óra 15 perc körül egy kisbusz vezetője meg akart előzni egy traktort, de eközben nekiütközött a traktor hátsó kerekének. A kisbusz árokba hajtott, a vezetője és öt utasa könnyebben megsérült – tájékoztatta portálunkat Lipták András r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A történtek kapcsán a rendőrség ismételten kéri a közlekedőket, hogy figyeljenek jobban és tartsák be a szabályokat! A járművezetők az útviszonyoknak, a látási viszonyoknak megfelelő sebességgel hajtsanak, és csak akkor előzzenek, ha a manővert biztonságosan be is tudják fejezni! Sávváltáskor figyeljenek a mellettük haladókra, a mögöttük érkezőkre! Az elsőbbségadásra kötelező jelzéseket a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak is figyelniük kell. Ha kereszteződéshez érnek, nézzenek jól körül és inkább álljanak meg, mint hogy hirtelen kihajtsanak, vagy kilépjenek egy közeledő jármű elé.

…hogy mindenki hazaérjen!

RSS Sportklub hírei

YouTube csatorna