Mintha mi sem történt volna! – Továbbra is dolgozik a késelő mongol migráns Szarvason!

Mint arról portálunk is beszámolt az egyik szarvasi munkásszállón egy mongol állampolgárságú férfi egy szóváltást azzal zárt le, hogy késsel rárontott szintén mongol társára. A vendégmunkás egy helyi húsfeldogozó üzemben dolgozott, és dolgozik a mai napig jókora késekkel és bárdokkal.


A mongol késelőt a rendőrök még aznap előállították, és súlyos testi sértés kísérlete miatt büntetőeljárást indítottak ellene. Az Alfahír úgy értesült, hogy a húsfeldogozóból ennek ellenére sem bocsátották el.

A férfi, mintha mi se történt volna, ugyanúgy dolgozhat emberi élet kioltására is alkalmas eszközökkel, nagy méretű késekkel és bárdokkal.

Kollégái tisztában vannak vele, mit követett el, sokan rettegnek tőle, hogy, ha munkahelyén is nézeteltérésbe keveredik valakivel, hasonló módon tesz pontot a vita végére, mint két héttel ezelőtt a munkásszállón.

Az ügyben az Alfahír megkereste a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy érdeklődjön, hol tart most a nyomozás, illetve nem kezdeményezték-e a súlyos erőszakos bűncselekményt elkövető vendégmunkás kiutasítását?

A rendőrség azonban, arra hivatkozva, hogy folyamatban levő nyomozásról van szó, nem kívánt semmit hozzátenni két héttel ezelőtti közleményükhöz.

A portál megkérdezte a mongol késelőt foglalkoztató húsfeldolgozó céget is, nem gondolják-e, hogy a férfi jelenléte az üzemben a többi dolgozó testi épségére is veszélyt jelenthet? A szóban forgó húsfeldolgozó cég eddig még nem válaszolt a portálnak.

“Ez a Fidesz valódi migránspolitikája”

– reagált a hírre az Alfahír kérdésére Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője.

A politikus szerint a kormány

“idegen kultúrájú olcsó gazdasági bevándorlókat telepít az országba csak azért, hogy letörjék a magyarok jogos bérköveteléseit.”

Ezzel viszont már nemcsak a létbiztonságot, de – ahogy azt a szarvasi eset is mutatja – a közbiztonságot is veszélyeztetik

– mutatott rá.

A Jobbik elutasítja a migránsok betelepítését, egyúttal – tekintettel arra, hogy a Fidesz eddig közel százezer gazdasági bevándorlót telepített az országba – sürgetik, hogy a kormány állítson fel az érintett településeken idegenrendészeti őrséget, hogy “megelőzzük a gazdasági bevándorlók okozta akár közbiztonsági, akár közegészségügyi problémák kialakulását”

– szögezte le Jakab Péter.

Veszélyben az egész régió

Szabó Ervin a a Jobbik, az MSZP, a DK és a Momentum által támogatott független orosházi polgármester-jelölt az Alfahírnek nyilatkozva “megdöbbentőnek és félelmetesnek” nevezte a történteket, hozzátéve, hogy a probléma az egész régióban egyre súlyosabb.

Dr Szabó Ervin orosházi polgármester-jelölt

Orosházán is komoly munkaerőhiány van, s ennek pótlására ide is idegen munkaerőt akarnak betelepíteni – mutatott rá. A Békés megyei kisvárosban pár héten belül adják át azt a munkásszállót, amelynek épüléséről májusban már írtunk. A százfős munkásszálló az Orosházához tartozó nemzetközi hírű gyógyüdülőhelyen, Gyopárosfürdőn épül majd meg. Az ingatlan lakói a város túlsó felén fekvő Linamar Hungary Kft. alkalmazottai lesznek.

Az 515 millió forintos beruházásból 235 millió forintot az önkormányzat fedez, a többi állami támogatás.

Az önrészt ráadásul hitelből tudja csak állni a város – teszi hozzá Szabó Ervin. A maradék támogatási összeg fejében pedig vállalni kellett, hogy az épületet legalább 10 évig munkásszállóként használják majd.

“Így tehát Simonka György fideszes országgyűlési képviselő és a szintén fideszes polgármester, Dávid Zoltán még súlyosan el is adósítják a várost, hogy cserébe tartósan idegeneket telepíthessenek ide.”

– foglalja össze a helyzetet Szabó Ervin. A polgármester-jelölt szerint különösen aggályos, hogy az ukrán és ázsiai vendégmunkások szálláshelye alig száz méterre lesz a gyógyfürdő bejáratától.

“Ez a száz, családjától messzire szakadt férfiember munka után nyilván csinálni szeretne valamit. A busz a gyártól egyenesen a szállásra viszi őket haza. Képzeljük el, hogy a strandoló családok és turisták közé ülnek majd le kiereszteni a gőzt!”

– figyelmeztet Szabó Ervin, hozzátéve: az elvándorlás legalább annyira súlyos probléma, mint a bevándorlás. A régió lakossága az elmúlt az esztendőben soha nem látott mértékben csökkent, ám a polgármester-jelölt hangsúlyozza: egészen biztos, hogy nem idegenek betelepítése a megoldás.

Close