Miklós Attila: Az Alföldvíz Zrt. pénzügyi gondjait az állam okozta!

Megoldódhat végre városunk egykoron szebb napokat is látott, jelen állapotában különösen jellegzetes épületének helyzete. A Körös Szálló épülete a ’90-es évek óta pusztul.

Az elmúlt éveken leginkább kampányidőszakban előkerülő, fantomtervekkel fel-felbukkanó, majd ugyanolyan gyorsan el is tűnő, mindenféle nemzetiségű befektetőkrőlhallhattunk. A romos állapota miatt napjainkban leginkább hatalmas hirdetőtáblaként funkcionáló épületet a hírek szerint megvásárolja az állam, majd lebontja. Ez valóban örömhír még akkor is, ha tudván tudjuk, hogy az államnak nincs pénze. Mármint sajátja, hiszen a mi adóforintjainkat költi – szerencsére most ránk!

A Körös Hotel a 90-es-években

Minden csabai számára öröm, hogy lehetőséget kapunk a Kossuth tér újrarendezésére. Azt viszont ne felejtsük el, hogy városunk egyik legértékesebb területe fog megszületni a bontás után, épp ezért felelősséggel, közösen kell megkeresni a választ arra a kérdésre, hogy mi legyen a város szívében a Körös Hotel helyén.


Jó lenne, ha emellett az állam az aradi vízbázishoz való hozzáférésben is tudna segíteni Békéscsabának. A komoly veszteségeket termelő vízszolgáltató Alföldvíz Zrt. pénzügyi gondjait az állam okozta, a megoldást is okkal várhatjuk az államtól.

Békéscsabát több olyan probléma is érinti, aminek a megoldása az állam, a kormány kezében van. A város ezekben csak kisebb lépéseket tud tenni, amit sok esetben meg is tesz. Hol jobban, hol rosszabbul. A házi-, gyermek- és fogorvoshiány is országos probléma, de mi itt élünk, nekünk a mi városunk a legfontosabb. Az általunk is javasolt támogatásokkal (többek közt rendelő felújítás, letelepedési támogatás) van esély rá, hogy a negatív folyamatot helyben megállítsuk. A teljes megoldáshoz azonban itt is állami, központi segítségre van szükség.

A Modern Városok Program által finanszírozott beruházások, többször az önkormányzati képviselők tájékoztatása nélkül változnak, és már nem szerepelnek köztük munkahelyteremtő beruházások. A csabai felsőoktatásban már indul államilag finanszírozott képzés, de a sokak által várt műszaki menedzseri képzésre még várni kell. A helyi közösségi közlekedés is küzd problémákkal. A buszok nem minden esetbenabban az irányban és messze nem abban az időpontban mennek amikor az utazók. A sor pedig még folytatható.

A sikereket meg kell tapsolni, de a hiányosságokat és a problémákatnem szabad elhallgatni! Városlakóként, önkormányzati képviselőként kötelességünk is, hogy javaslatainkkal hozzásegítsük Békéscsabát a további fejlődéshez.

MSZP Békéscsaba Szervezetének nevében:
Miklós Attila
elnök