Mezőberényben orvhalászat, Békéscsabán pedig kábítószer birtoklás gyanúja miatt történt rendőri intézkedés

Békés megyében, 2020. május 8-án személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés a rendőrségre.

Orvhalászat gyanúja miatt intézkedtek a rendőrjárőrök 2020. május 8-án 2 óra 15 perc körül, Mezőberény külterületén, egy halastónál. A helyszínen három kifogott halat és két merítőhálót találtak három mezőberényi férfinál. Mindannyiukat előállították a Mezőberényi Rendőrőrsre, ahol büntetőeljárás indult ellenük. A rendőrök a halakat visszaadták a tulajdonosnak, a merítőhálókat pedig lefoglalták.

Békéscsabán, a Kétegyházi úton, 2020. május 8-án 19 óra 15 perc körül két férfit igazoltattak a rendőrjárőrök. Az ellenőrzéskor egyiküknél kábítószer gyanúját keltő növényi törmeléket találtak. A gyorsteszt pedig mindkettőjüknél kábítószer-fogyasztást jelzett. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a két békéscsabai férfi ellen kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást és a lefoglalt növényi törmelék kábítószer hatóanyag tartalmát igazságügyi szakértővel vizsgáltatja meg – tájékoztatta portálunkat Feuerwerker Béla c. r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.