Még az ünnepek előtt eljutnak a rászorulókhoz a Békés megyei MSZP élelmiszercsomagjai

Miklós Attila elnök Fotó: Erdős Csaba

Itt az év vége, amikor a decemberi ünnepek közeledtével elsősorban családunk és sok esetben a nélkülözők felé fordul a tekintetünk. Az idei évben a Magyarországon jelen lévő társadalmi, gazdasági problémákat a koronavírus által okozott megbetegedések és a vírus nyomában járó gazdasági visszaesés tovább súlyosbította, nehéz feladat elé állítva a segíteni igyekvőket.

A vállalkozók, a munkavállalók, a pedagógusok, a szociális ágazatban dolgozók az elhibázott, vagy túl bürokratikus kormányzati intézkedések miatt nehéz, sokszor kritikus helyzetbe kerültek. Az önkormányzatok a kormányzati forráselvonás következtében pénzhiánnyal küzdenek, ezért felértékelődik minden olyan tevékenység, ami a problémákkal küzdők megsegítését tűzte ki céljául.

AZ MSZP országgyűlési képviselőinek felajánlásaiból életre hívott Szolidaritási Alapból, továbbá az önkormányzati képviselőink és helyi vállalkozók felajánlásait koordinálva többször segítettünk a rászorulókon az idei évben is.

Márciusban és áprilisban tisztítószereket, májusban tartós élelmiszereket, szeptemberben iskolaszereket adományoztunk a rászoruló családoknak. A háziorvosoknak, a védekezésben résztvevőknek és az élelmiszerboltok dolgozónak a koronavírus-járvány első hullámában a védekezéshez szükséges maszkokat juttattunk el.

Decemberben ismét élelmiszerekkel és ruhaadományokkal igyekszünk segíteni. Most is 100 ezer forint értékben vásároltunk tartós élelmiszereket, tisztítószereket és a közelgő ünnepekre gondolva édességet. Így az idei évben Békéscsabán és környékén célba ért adományaink értéke elérte a fél millió forintot.

Az élelmiszercsomagok összeállítása jelenleg is folyik, amelyek még az ünnepek előtt eljutnak a rászorulókhoz.

Az MSZP Békéscsabai Szervezete nevében:
Miklós Attila
elnök