Medgyesegyházán László Attila lesz az egyik polgármester-jelölt

László Attila az Összefogás a Jövőnkért Egyesület jelöltjeként indul az őszi polgármester-választáson Medgyesegyházán Ezt az Összefogás a Jövőnkért Egyesület elnöke közösségi oldalán tette közzé.

Medgyesegyházát jelenleg dr. Nagy Béla György független polgármester vezeti, de ő többször is támogatásáról biztosította a fideszes Simonka György országgyűlési képviselőt, akit bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással vádol az ügyészség, noha ettől még nemrég elismerték munkásságát a nertársak egy úgynevezett „Dél-Békési Térségért kitüntetéssel”.

Információk szerint, Nagy Béla György mellett elképzelhető, hogy csalinak még a Fidesz is indít egy jelöltet a városban, de az ellenzékieket célzó jelölt az eddigi állás szerint az Összefogás a Jövőnkért Egyesület és László Attila lesz Medgyesegyházán.

László Attila Tibor

László Attila ezt írta ki közösségi oldalára:

Ezúton tájékoztatom Önöket, illetve tájékoztatlak Benneteket arról, hogy az Összefogás a Jövőnkért Egyesület július 1-jén, hétfőn megtartott taggyűlésének a keretében döntött arról, hogy az őszi önkormányzati választáson személyemben polgármester jelöltet indít, amely döntés értelmében én, mint polgármester-jelölt veszek részt az Összefogás a Jövőnkért Egyesület pedig mint jelölő szervezet vesz részt a választáson.

A magam álláspontja szerint azért döntöttem a civil szervezettel történő indulásom mellett, mert valójában így tudom leginkább kifejezni azon szándékomat, amely értelmében egy pártok feletti összefogás keretében minden Medgyesegyháza embert kívánok képviselni.

Beleértve ebbe a baloldali érzelmű pártokat támogató helyi lakosokat csak úgy, mint a Fidesszel vagy éppen a Jobbikkal szimpatizálókat.

Mivel elgondolásom szerint egy adott település vezetőjének az ott élő embereket, azok jelenét és biztonságot jelentő jövőképét kell szolgálnia pártállástól, vallási és nemzetiségi hovatartozástól függetlenül.

Folytatva a gondolatmenetet szintén határozott szempontom, hogy egy település polgármestere-képviselője nem egy közjogi hatalmat gyakorló személy, hanem egy közösség képviselője, köztiszteletben álló szolgája, aki minden rezdülésével együtt gondolkodik és együtt él-lélegzik a településen élő emberekkel.

Ezen nézőpontom függvényében pedig bátran kimerem jelenteni, hogy érzek magamban kellő motivációt, energiát, pozitív „teremtő” és alkotó erőt, valamint embertársaim iránt tanúsított szeretetet, hogy a soron következő öt éves ciklusban jó vezetője legyek Medgyesegyházának.

Az előttünk álló néhány hónap feladatának tekintem, hogy megismertessem Medgyesegyháza lakosaival azt a komplex városfejlesztési programomat, amely tartalmazni fogja a helyi lakosság megtartására és helyi gazdasági élet fejlesztésére irányuló elképzeléseimet, továbbá a kultúra, sport, közösségi élet, szociális törődés, biztonságérzet, oktatási körülmények javítására vonatkozó terveimet.

Szintén ebben az előttünk álló rövid időszakban fogjuk nyilvánosságra hozni azoknak a helyi lakosoknak a személyét, akikkel közösen és szövetségben, mint az Önök önkormányzati képviselő jelöltjeivel indulunk el az őszi önkormányzati választáson.

Zárszóként ezúton is kérem Önöket, illetve kérlek Benneteket, hogy a továbbiakban is nyugodt szívvel forduljanak-forduljatok hozzám bármilyen jellegű problémával, vagy a jövőt érintő elképzelésekkel!

Meggyőződésem, hogy az előttünk álló évek kihívásaival csak is közösen, egy összetartó helyi közösség együtt gondolkodó és cselekvő szerves részeként tudunk eredményesen szembenézni!

Lászlót Attila Tibor